Idag är du min drömpappa

Jag har varit och ätit lunch med pappaMerci nu på förmiddagen. Vi har fått det som tradition, jag och min pappa. En dag i veckan åker jag till hans jobb och så blir det lunch ute på stan.

Idag är han den pappan som jag alltid har velat ha. Inte att han gjort fel innan, bara det att jag har varit för sjuk för att vi skulle kunna ha en relation. Det var en tuff uppväxt för mig. Jag låste in mig, vägrade prata, skar mig, tog överdoser – och bråkade med mina föräldrar. Det började med att de ignorerade min sjukdom, sedan skällde de på mig. Inte för att de var arga, men för att rädslan tog överhand. Idag kan jag förstå det, men inte då. Jag trodde att mina föräldrar hatade mig, vilken gjorde mig ännu mer destruktiv, utvecklade ett självhat som var för stort för att få plats inom mig. Ett självhat som var nära att döda mig.

Idag ser min och pappas relation helt annorlunda ut. Även om jag är sjuk, så är jag mer mogen idag. Har lärt mig mycket under alla dagar på psyket. Idag är jag bättre på att hantera relationer och bättre på att hantera min sjukdom. Mycket för att jag försöker acceptera den, vara öppen och ärlig.

”Jag och mamma sitter hemma och håller tummarna för dig varje dag”

Tack, jag älskar er.

Jag och pappa i Spanien 08.

6 reaktion på “Idag är du min drömpappa

 1. Åh vad jag känner igen det där. Min pappa var ungefär den värsta människan jag kunde tänka mig när jag växte upp, för han tvingade mig att göra allt det där som för mig var jobbigt. Men nu i efterhand är jag så tacksam att han gjorde det. Och förstår att han gjorde det för att hjälpa mig och inte för att vara elak.. vilket min snurriga hjärna trodde då! :) Men det är skönt att man kan få en fin relation i efterhand :) Fin bild på dig och din pappa!

 2. Svar: Tack så mycket! Jag har verkligen fastnat för den typen av redigeringar på sistone, men det blir väldigt snyggt också :)

  Det var så fint att läsa det här inlägget på din blogg, man lär sig att uppskatta sina föräldrar mer när tillfället kommer. Får komma ihåg att kika tillbaka och läsa hur det går för dig :)

 3. Fina pappa !
  Klart du inte förstår det då. Då var ju sjuk.. men svårt att veta som förälder hur man ska vara och bete sig. <3

  Aaa soduku är väldigt kul :)
  hur länge var du på psyk ?
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>