All ångest som hör sommaren till

Idag kan man väl säga att sommaren officiellt är här? Maj börjar lida mot sitt slut och hela kommande vecka ska bli jättevarm. Jag tycker om sommaren egentligen, men idag känner jag mest ångest kring den. Det är inte så roligt att inte kunna gå i kortärmat för att armarna är täckta av sår. Mina ärr skiter jag i, men såren har jag svårt att visa. Att gå i långärmat i 25-30 grader är hemskt. (idag var det hemskt). Det är inte roligt att inte vilja gå i shorts för att man saknar den där decimetern som borde finnas mellan låren. Eller, min ätstörning säger att den borde finnas där. Det är heller inte roligt att mest av allt vilja slippa linnet då komplexen för mina överarmar har fångat mig. Och tanken på att behöva visa sig i bikini de kommande månaderna får mig att vilja gå under jorden. På somrarna blir såklart folk mer lättklädda och det enda jag gör då är att jämföra mig med alla som är smalare. Jag orkar inte, jag vill inte, men det går inte att låta bli. Det som hör sommaren till också är att vården tar semesterstängt och av någon anledning blir man alltid som sjukast då.

Nu måste jag sova. Imorgon blir det en jobbig dag. Först ska jag till vårdcentralen tidigt och på eftermiddagen har ett hemskt möte hos soc. Jag är så nervös att jag har ont i magen. Önska mig lycka till!

10 reaktion på “All ångest som hör sommaren till

 1. Lycka till fina du!:* Jag håller med dig om sommaren… det är jobbigt. Men man får försöka stå ut och njuta så mycket det går.

 2. Åh, jag förstår precis hur du menar! För oss med ett självskadebeteende är sommaren ganska hemsk ibland. Förra sommaren gick jag runt med stygn över båda handlederna, och herregud vad folk stirrade! Men jag tänker ändå ha kortärmat på mig denna sommaren också, för jag vill inte gömma mig och skämmas.

 3. Jag känner igen mig så himla mycket, det är verkligen hemskt att gå runt med dessa känslor… och jag själv känner mig lite skräckslagen inför sommaren även fast jag har längtat efter den. Har gått upp 15 + sedan förra sommaren så det känns verkligen inte bra att visa upp den nya kroppen.

  Kram<3

 4. Min syster gillar inte heller sommaren/senvåren på grund av just det! Jag hoppas för båda er skull att det blir bättre snart. Kram!

 5. Försök att bara tänka på dej, du är fin som du är!
  Även om man är för tjock eller för benig, för kort eller för lång osv. så är man lika fin ändå! <3
  YOU'RE BEAUTIFUL <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>