världens bästa läkare!


Morgonen har jag spenderat på vårdcentralen. Jag har en husläkare där som är helt underbar! Egentligen var jag där för att jag haft och har problem med halsen, men vi pratade nästan ingenting om det idag. Istället gav han mig tusen kramar och tårar i ögonen när han fick se vad jag gjort med mig själv. Vi pratade länge om vad vi ska göra för att jag ska börja äta igen. Läkaren ville lägga in mig på psyk men jag vägrade såklart. Om jag någon gång blir inlagd på en sluten psykiatrisk avdelning igen, då kommer det vara genom LPT. Jag tänker inte tillbaka till en avdelning där det inte finns någon hjälp att få… 

Han var också väldigt noga med att jag skulle väga mig, och efter en del protesterande ställde jag mig på vågen. Ner ett par kilo på några få veckor. Men pulsen och blodtycket var bra i alla fall.

Det känns så hemskt att jag är så fast besluten att inte äta. Läkaren sa till och med att jag kunde få komma till mottagningen och äta lunch varje dag om jag vill… Jag förklarade att det inte hjälper, även om jag så innerligt önskar att det hade varit så enkelt. Det spelar liksom ingen roll om jag äter lunch med en läkare eller om socialen kommer hem till mig och äter frukost med mig, för då drar jag in på ett annat mål istället. Äter jag lunch kan jag inte äta middag. Äter jag frukost kan jag inte äta kvällsmat. Och mellanmål blir det inte alls. När jag förklarade det för läkaren gav han mig en blick och jag förstod precis vad han menade. Jag behöver dygnet runt-vård. Men som sagt, jag vägrar. Nu ska vi i alla fall göra så att jag kommer tillbaka till läkaren på torsdag och fram tills dess ska jag göra allt allt allt för att inte skära mig. Sen ska han ringa mig då och då också för att se hur jag mår. Tänk att det finns så fantastiska människor inom vården!!!

20 reaktion på “världens bästa läkare!

 1. Vad skönt att höra att det finns en läkare som ser till det egentliga behovet. Som bryr sig och är medmänniska. Jag hoppas innerligt att allt ordnar sig för dig.

 2. De var ett tag sedan…. vägra hjälp är ju inte bra när du faktiskt inte fixar detta samtidigt vet jag varför… ligga inne och ändå inte få hjälp ja va ger de? Men ändå ger de ju hjälp så till vida att du äter. Så nu både skär du dig och straffar dig med att låta bli att äta? Jag känner frustration…. jag mår själv jäkligt illa och undrar hur jag ska göra och letar nya sätt hela tiden. För att orka…. leva. Men jag vill leva och jag inser att skada mig själv inte kommer göra mig något gott och det är jag tacksam för.
  Jag önskar jag kunde hjälpa dig….

 3. Oj vilken underbar läkare, sånna borde det finnas fler av! Förstår att du inte vill bli inlagd, jag har oxå lovat mig själv att aldrig mer gå med på det frivilligt

 4. Vilken underbar läkare, önskar att det fanns fler av dem!
  Men lilla du, jag önskar så att du mådde bra, du förtjänar inte att må såhär! <3

 5. Jag tycker det låter som du varit inlagd på helt fel klinik?! Du måste ju till specialister på anorexi och andra tvångsmässiga beteenden, ingen allmänpsykiatri, det passar dej inte alls. Har ingen föreslagit eller hjälpt dig att komma till en sådan institution?

 6. Men perfekt, då är du ju redan känd där? Se till att få hjälp att få kontakt med dem igen? Du kan väl åka dit på kortare besök, eller ha psykolog/terapeut/rehabkontakt med dem om du inte vill bli inlagd direkt? Diskutera med dem, så du kommer vidare och får känna att du mår lite bra igen!!!???

 7. OK, förjäkla sorglit. Då får du helt enkelt göra en plan för vilka kliniker/ställen du ska börja med för de ”andra” sjukdomarna som är fysiska/psykiska, och sen får du beta dig igenom hela tröga sjukvårdssystemet I guess. Det är den bittra sanningen för oss alla, sjukvården är sååååå svår, tro mig, jobbar i den. Sug tag i din husläkare, han verkar toppen!!!

 8. SV: Titta in på tradera så finns det billigare martens där att hitta

  Va bra att du har hittat en såbra läkare, har oxå en som är så puttenuttimysiggullig och uppmuntrande att man tror att man kan flyga om han skulle säga så. Man vill bara stoppa ner såna personer i fickan och ta med de hem.

 9. låter skönt att du har en bra läkare, finns rätt få av dom så bra.
  Så ledsen av att läsa, känner igen min moster i detta men det gick över för henne efter om & men för många årsen på sätt och vis.
  Kämpa på!

 10. Du verkar ju veta VAD du behöver men du VÄGRAR samtidigt – är det ytterligare ett sätt att bestraffa dig själv? Hoppas verkligen att du kan få det stöd du behöver för att komma i balans igen. Kram!

 11. Det låter verkligen som om du hittat en fantastisk läkare, en läkare som på riktigt bryr sig om dig! Hoppas verkligen du hittar en väg som passar dig och där du verkligen får hjälp för att komma ur det här! fin fina du!

 12. åh vill bara krama bort allt det onda i dig.
  Sånna läkare är bara tummen upp,och känner exakt som du, på psyk blir man inte bättre,och tänker inte heller bli inlagd frivilligt.
  Psyk är bara förvaring,tyvärr..
  hoppas ni hittar en lösning,och ge inte upp. KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>