Fler frågor & svar

Hur ser du på din kropp just nu? Är du nöjd med hur den ser ut eller skulle du vilja gå ner/upp i vikt?
Svar: Jag önskar så att jag kunde svara att jag var nöjd, men det är jag inte. Tyvärr har jag fallit tillbaka i ätstörningsträsket där allt handlar om att gå ner i vikt igen. Enda sedan jag gick upp tretton kilo (när jag var inlagd och sen på dagvården) har jag känt mig för tjock, men jag har ändå kunnat acceptera att min kropp vill se ut så. Jag hade accepterat att jag ibland behövt medium på vissa kläder, men nu känns det som att jag inte alls accepterar det längre. Så fort jag började slarva med maten kom alla ätstörningsmonster tillbaka, alla röster i huvudet. Och ju mer jag började svälta desto värre blev det. Så nej, just nu är jag inte alls nöjd och tyvärr strävar jag efter en lägre vikt igen.

Vad får du för behandling just nu?
Svar: Jag går hos en psykolog varannan vecka i 40 minuter. Detta är verkligen inte tillräcklig hjälp för mig, men tyvärr är inte vården så intresserade av att ge mig mer eller annan behandling.

Har du testat DBT någon gång?
Svar: Ja det har jag! Under vintern 2010 gick jag på en intensiv DBT-behandling i form utav dagvård och då var jag på psyk måndag-fredag i 10 veckor. Detta hjälpte mig jättebra då jag faktiskt efter den perioden lyckades sluta skära mig. Precis när jag hade slutat dagvården blev jag akut sämre och blev inlagd på psykiatrin men när jag kom ut därifrån lyckades jag hålla upp från självskadorna i flera månader. Efter dagvården gick jag kvar hos en DBT-terapeut i cirka ett år för att hålla kvar vid alla färdigheter som jag lärt mig. Även om jag tyvärr börjat skada mig igen så är det ändå stor skillnad än vad det var innan jag började behandlingen. Jag har fortfarande kvar mina redskap och kan ofta använda mig utav dem.

En reaktion på “Fler frågor & svar

  1. Jag tycker att du ska stå på dig om din rätt till mer vård. För det har du banne mig rätt till. Om din vårdkontakt fortsätter hävda att 40 minuter varannan vecka är tillräckligt trots att du själv känner att din nuvarande situation kräver mer, tycker jag att du ska be om en ”second opinion” från en annan läkare/psykolog. Och i annat fall byta kontaktperson/mottagning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>