det finns en dag då ingen längre säger att du är fin, det finns en dag då alla bara säger att du är smal

En gammal bild, från tiden på avd 336.

Jag har inte varit här på behandlingshemmet så länge, inte ens en vecka. Ändå har jag insett en sak, ingen kommer bry sig om jag äter eller inte. Det enda svar jag får när jag matvägrar är ”okej du slipper”. Maten har varit ganska jobbig dem senaste dagarna, idag bestämde jag mig för att inte äta mer, jag skulle svälta så många dagar tills jag svimmade. Tänkte på hur framtiden skulle bli. Rasa i vikt igen, bli trött, sova bort hela livet till att slutligen få näringsdrycker, kämpa och plågas för att tillslut gå upp dem där kilona. Det är inte värt det, inte alls. Det går att vara stark, det går att vara modig, man måste vara det för att inte falla och gå sönder igen. Jag har nog med alla mina andra sjukdomar och problem, jag vill inte tillbaka till anorexins helvete. Därför åt jag, därför kommer jag att fortsätta äta. Ibland finns det ingen som kan hjälpa dig, då måste du hjälpa dig själv.

8 reaktion på “det finns en dag då ingen längre säger att du är fin, det finns en dag då alla bara säger att du är smal

  1. Du har levt så länge med att misshandla dig själv. Det är aldrig försent att förändra. Du är värd ett liv som får dig att må bra. Så jag blev så glad av att läsa ditt inlägg nu. ”Ibland finns det ingen som kan hjälpa dig, då måste du hjälpa dig själv” Du är klok! KRAM <3

  2. Hej!
    Klickade just in på din blogg, vet inte om du har skrivit någonstans om din ätstörning eller självskadebeteendet för i kategorin ätstört fanns det bara några inlägg, så om du inte har skrivit något ”längre” skulle du kunna berätta lite? Om du vill såklart :)
    Hoppas du blir frisk, kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>