Självskadebeteende

[videofyme id=”742740″ class=”aligncenter”]

 

Idag pratar jag lite om självskadebeteenden och känslorna kring skuld och skam som jag tror är vanligt att man känner när man sitter, eller har suttit, fast i detta missbruk.

10 reaktion på “Självskadebeteende

 1. Jag har också ärr över hela armarna och även på benen osv.. jag skäms inte över dessa, jag är mer ”stolt” över dem. Jag lever fortfarande och jag är glad över den jag är idag. Jag tänker såhär: ”hellre leva med ärr än att inte leva alls, eller leva kvar i det gamla”. Du är stark tjejen! :)

  • Jag håller med Johanna. Du vet Jessika, jag skär mej och kommer sluta när jag mår ”bra” igen. Jag tänker precis som Johanna: ”Hellre leva med ärr än att inte leva alls, eller leva kvar i det gamla”. Jag hoppas att jag skulle kunna sluta, men de e skitsvårt och väldigt beroende! Ha de bra tjejen, puss puss <3

 2. tack för detta video,jag hoppas att jag en dag också kan sluta skämmas över mina ärr! man får jobba på det antar jag. Problemet är väl att jag tänker och bryr mig om vad andra kommer tänka och säga om dom ser.men det får man också jobba på att sluta bry sig haha!!
  du är stark och FIIIN<3

 3. Tack för denna videon.. Du gör mig starkare nu när jag kommer åka in på behandlinghem för självmordsförsök & mina skärsår, första gången jag kommer åka in.. Så är rätt så nervös, men denna bloggen gör mig styrka varje gång jag går in på den! Ha de så bra! & sköt om dig!<3

 4. Hej! Hittade din blogg för ett tag sen & tycker verkligen du är inspirerande, även fast jag inte är mottaglig för sådant just nu.
  Undrar bara lite saker… Jag är inne i min djupaste depression någonsin, ångest, panikattacker osv,, inlagd på psyket, blev utskriven, tog överdos kom tillbaka. Har oftast haft alkohol & droger vid min sida att ”skada” mig själv med men har nu sedan en månad tillbaka gått på antabus (gör att jag ej kan dricka).
  För ett tag sen började jag riva mig själv i syfte att lätta på ångesten, sen dess blir jag mer & mer besatt av tanken att skaffa vassare saker, saker som skadar mer. Trubbiga små rak blad & naglarna är inte tillräckligt.
  Är 22 år & aldrig skärt mig ”allvarligt”, men nu börjar jag som sagt bli besatt.
  Är det konstigt att jag börjat känna såhär i så ”sen” ålder? Har lagt märke till att de flesta redan börjar med det i tonåren.

  Skulle bli jättetacksam för svar <3
  Kram på dig & be strong!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>