För ett år sedan

För ett år sedan var mitt liv hemskt. Jag var inlagd på avd 336 och mådde väldigt dåligt. Jag hade precis börjat med mitt självskadebeteende igen efter ett långt uppehåll. jag fick diagnosen Borderline och var helt upp- och ner. Jag fick flytta från avd 336 till en sluten psykiatrisk avdelning, där jag varit så många gånger tidigare. Jag blev kvar där alldeles för länge. Allt slutade med fem långa månader instängd på sjukhus. Jag satt på mitt rum och grät varje dag. Jag var apatisk, personalen fick inte ur mig några andra ord än ”jag vill dö”.

Idag mår jag oftast bra. Jag är fyra månader skadefri. Visst är jag inlagd igen, men tusen gånger lyckligare. Jag vill inget hellre än att leva. Jag har massor med framtidsplaner och drömmar, jag skrattar och är glad.

Tänk vad livet kan vända. Glöm aldrig det och sluta aldrig kämpa. På ett år har jag blivit en helt ny tjej.

Från en jobbig tid på avd 86.

10 reaktion på “För ett år sedan

 1. Underbart Jessica! Du är en fantastisk kämpe.
  Nu vill jag inte låta negativ men jag vill önska dig styrka när du snubblar igen, när det blir lite jobbigt igen. För det blir det ibland.
  När man gungat på den där vågen av ”hur himla bra det går” ett tag så ramlar man av och får ta nya tag. Du är så stark, så duktig, så otroligt klok och bra på att dela med dig av dina erfarenheter. Jag önskar dig all lycka och nya tag, när du behöver det.
  Kom ihåg ”Det är en konst som få kan förstå:
  hur man kan vara stark men svag ändå”.
  Med det sistnämnda vill jag bara säga att det är ok att vara svag ibland även om man är stark. Det är ok att ramla av den där vågen av välbefinnande o lycka och känna sig nertryckt i skorna igen; men ta nya tag!
  Äsch, detta kanske blev jättesvamligt. Hoppas du förstår mig ändå. Kram/E

 2. Du har kommit så långt på ett år! Du har gjort mycket framsteg, det måste kännas skönt att det har blivit så bra nu. Och precis som du säger så kan livet verkligen vända.

  Jag håller med Eva om att det är okej att vara svag ibland, och att när den tiden kommer så gäller det att ta nya tag.

  Stay strong!
  Kram.

 3. Hejsan!
  Vi håller på starta upp en ny sajt för personer med psykiskt ohälsa. En sajt som är mer sammankopplad till ”bloggar” om psykisk ohälsa. Vi söker bland. skribenter som gärna vill ha sin blogg liggandes i menyspalten och få djupa och viktiga inlägg publicerade på startsidan titt som tätt. På så sätt uppmärksammar vi Anhöriga och liknande.

  Många känner sig oftast ensamma i sina diagnoser. Målet är att skapa mer förståelse, ge ut vettig information, få folk att läsa om hur vi verkligen känner oss (inte bara läsa all info på nätet och utgå från att alla med diagnosen är likadana)

  Har kikat in din blogg och den skulle vara perfekt! Vi har dock förståelse för att detta är ett känsligt ämne som man kanske inte vill dela med sig av (frivilligt).

  Om detta låter som något för dig så ska du: skicka ett mail snabbt och döpa det till Skribent. Där svarar du mig om du vill vara med och synas lite extra och vara en av de som vill dela med dig till omvärlden och ge mer inblick och förståelse. Skriv med din bloggadress så jag snabbt kan lägga upp dig i menyn.

  Angående uppdatering och liknande: Det ända du som skribent behöver göra är: Att ca 2-3 gånger i veckan se till att skicka en länk med det inlägget på din blogg du vill dela med dig av. Sedan sköter vi resten. Du kommer inom kort hamna på första sidan på hemsidan med ditt inlägg och en länk till din blogg.

  På det här sättet så hjälper vi din blogg på traven, samt att du hjälper andra i samma situation som söker förståelse och svar.

  Hoppas jag inte tagit upp din tid / Ha en fin dag och ta hand om dig.

  Angelica / webbredaktör – Borderline.n.nu
  Borderline Bloggen – Borderline.webblogg.se
  Mail: border_line@live.se

 4. Jag är så glad för din skull! Jag hoppas att jag också kan bli bättre någon gång i framtiden. Du är en inspiration för du visar just att man kan bli bättre. Kram på dig <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>