Vad som är viktigt för mig

Efter ett önskemål tänkte jag idag berätta om vad som är viktigt för mig.

Min familj och mina vänner
Jag hade aldrig klarat detta utan mina närstående. Jag har en så fin familj och underbara vänner. Inte så många, men dem jag har är världens bästa. De får mig att skratta, vara lycklig. Och när livet gör ont så kan jag ringa och vara ledsen.

Bloggen
För varje dag som går så inser jag att bloggen och ni, mina läsare, är en stor del av mig. Att veta att jag genom mina ord kan hjälpa andra är en fantastisk känsla. Att ha mejlkontakt med några av er och stötta er i det svåra livet är någonting jag brinner för. Det är fantastiskt att få följa med i ert liv, även om det många gånger är hemska historier jag får höra. Det är underbart att få följa med på eran resa, att läsa att ni faktiskt mår bättre, blir friskare. Och till er som känner att ni står och stampar och mår precis lika dåligt, det är guld värt för mig att få försöka stötta och hjälpa er så gott jag kan. Att ha en blogg som växer en hemskt roligt, och då och då dyker det upp intervjuer etc, vilket är jätteroligt att delta i. För varje gång jag får en kommentar eller ett mejl, så skiner jag upp. För varje gång jag får ett tack för det jag gör, blir jag lyckligast i världen. För varje ”du är stark” blir jag starkare. Jag älskar bloggen och er.

Behandlingshemmet
Detta stället räddade mitt liv. Jag fick tillbaka det där som jag höll på att förlora – livet. Jag tycker så himla mycket om personalen här, speciellt min favorit och min terapeut. Jag skulle aldrig orka utan dem. Jag får gråta, jag får hata allt, jag får vara lycklig, skratta och skoja. Jag får vara Jessica, hon som är mer frisk är sjuk. Hon som har en diagnos men som oftast är glad.

Marcus
Han som har räddat mig så många gånger. Han som alltid har stöttat mig, stått på min sida. Trots att vi inte hörs så ofta så tänker jag på honom varje dag. Han kommer alltid vara den bästa jag vet.

Välgörenhet
På senare tid har jag blivit mer intresserad av välgörenhet och håller nu på med flera olika projekt inom detta. Det är något jag brinner för och som jag älskar att kämpa med. Mina projekt har legat på is ett tag men snart är det dags att fortsätta jobba med detta. Mitt nya jobb som bloggredaktör på SHEDO hjälper mig också i vardagen. Varje gång jag får en känsla av att vilja skada mig så tänker jag på detta jobb som jag kan förlora om jag skadar mig själv då man ska vara självskadefri för att jobba för SHEDO. Såklart så inser jag ju varje gång att ett snitt i handleden aldrig skulle vara värt det.

 

Det finns garanterat annat som är viktigt för mig, men det är detta jag andas för, kämpar för. Det är detta som gör mig till en otroligt lycklig tjej trots att jag har det jobbigt ibland.

5 reaktion på “Vad som är viktigt för mig

  1. Hej, jag har läst din blogg ett tag. Blir så inspirerad av din styrka och att du hela tiden verkar ha en positiv inställning till allt i slutändan, hur jobbigt det än är. Jag ska på bedömningssamtal på anorexi och bulimi slutenvården och undrade vad du tycker om den? Skulle du rekomendera den och vad var bra med hjälpen man fick? Vad det något som var dåligt och i så fall vad?
    Kämpa på!

  2. Har inte varit inne på din blogg på ett tag. Fantastiskt att se och höra att du verkligen verkar må bättre nu, trots dåliga dagar såklart. Imponerande och inspirerande!

    Kram o TACK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>