Putmagen

Många som kämpar mot anorexi känner nog igen det här. Man går upp i vikt och det mesta sätter sig på magen. Många känner sig gravida, gråter hela dagarna för att detta känns så hemskt. Jag har också gjort det. Under min första vecka på avd 336 gick jag upp tre kilo och fick en mage som såg ut som en fotboll. Och hur lätt är det när man har viktfobi? Inte lätt alls. Jävligt svårt till och med. Därför är detta viktigt att ta upp. Jag vet hur jobbigt det kan kännas, men jag vill att ni ska komma ihåg att detta är tillfälligt. När jag låg inne på slutenvården tyckte nog alla tjejer med anorexi att detta var ett jobbigt fenomen, men det betyder också att varken jag eller ni är ensamma. Av någon anledning fungerar kroppen så, att det först lägger sig på magen, men det kommer att bli bättre och bra igen. Det kommer jämna ut sig. Glöm heller inte att mycket av det man går upp i början efter en undervikt är vätska. Det fick jag höra av sjukhuspersonalen när jag låg och grät i min säng efter tre kilo plus. Kroppen kan bete sig konstigt när man kämpar med en ätstörning. Jag har upplevt både det ena och det andra, men det kommer bli bättre. Kroppen kommer stabilisera sig tillslut. Det är viktigt att försöka ha tålamod trots att det kan kännas kämpigt.

Alla ni med en ätstörning, kämpa. Att bli frisk från anorexi är det bästa som har hänt mig!

4 reaktion på “Putmagen

  1. Jag har läst mig till att ”putmagen” som majoriteten av alla kvinnor har, nästan oavsett storlek, beror på att man ska klara av att vara gravid. Det är liksom en plats för ett foster/barn och den där putmagen hjälper till för att det ska fungera i koppen. Den faktan har iallafall hjälpt mig.

  2. vilken flash back jag fick. Jag kommer så väl ihåg. När jag blir påmind. Övrig tid förtränger jag helt. På gott och ont.

    Hejar på dig.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>