Första praktikdagen

Idag var det dags för mitt första pass som personal på ett fritids. Trots att jag innan var arg av några orsaker och nervös inför ett nytt ställe så gick det så himla bra. Jag fick jättebra kontakt med många av barnen, lekte, skrattade, höll handen, busade och skojade. Jag tror verkligen att många tyckte om mig, och det är en väldigt speciell känsla. Att lämna behandlingshemmet då och då och börja ta sig till ett friskt och normalt liv är så härligt. Under mina timmar på fritidset tänkte jag inte en enda gång att jag var sjuk. Allt kändes bara så friskt och rätt. Jag är så glad för att jag har tagit mig så långt, att jag för varje dag kommer närmare det friska. Varje dag jobbar jag på ett eller annat sätt med någonting som driver mig mot ett normalt liv, och det är ren lycka. Jag ser fram emot på torsdag när jag ska tillbaka till min praktikplats. För varje sekund som går kommer jag längre ifrån mitt självskadebeteende, all ångest, sorg och det sjuka. Snart är jag en helt vanlig glad tjej på tjugoett år som älskar livet. Trots att jag är arg och ledsen ibland så vet jag att allt kommer bli bra tillslut. Efter den här dagen är jag bara så himla säker.

När jag kom hem var jag glad men trött. Nu har jag jobbat med lite välgörenhet och äntligen ska jag få kasta mig i sängen. Imorgon ska jag plugga och träna och det blir ju G Ö T T ! Hoppas ni har haft en bra start på veckan. ♥

9 reaktion på “Första praktikdagen

 1. Du är en härlig viljestark människa med ambitioner att fixa detta. Visst kan man säga att du har hela livet framför dig och så är det ju. Men vi alla människor har alla våra prövningar som gjör oss starkare, och det på många olika vis.
  Jag tror på dig, jag vet att ALLT kommer att gå bra. För vet du? Du är ju du och det finns ju bara en av dig. Världen vill ju ha dig med, och i allt roligt.

  Nu önskar jag dig en jättefin första maj.
  Varm måbäst kram av annechristine.

 2. Hej!
  Vad skönt att det kändes så bra på praktiken! Du känns väldigt stark och klok och jag tror detta kommer bli bra, med din praktik! Hur länge ska du vara där? Tänkte skriva en sak till dig, men helst på din vanliga mail om det är ok?

  Ja jag har bara haft samsung så jag kände att det var dags för ett byte, kul med iPhone nu :-)

 3. Är det behandlingshemmet som tagit iniativet för dig att ha en praktikplats, eller är det du själv?
  Oavsett så tycker jag att det är så himla bra! Ett himla stort steg mot ett bättre liv, grattis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>