Världens bästa år

2012 var ett kämpigt år. Världens knäppaste år. Sjukaste år. Då jag var inlagd månad in och månad ut. Då jag fick nya diagnoser, då jag lekte med döden, då jag nådde min lägsta vikt. 2013 är världens bästa år. Vi har nått mitten på maj och jag har inte skurit mig en enda gång under 2013. Jag har varit normalviktig och fikat massor. Jag har skrattat och varit lycklig. Jag har haft det svårt då och då, upplevt sorg, ilska och frustration. Men det har varit en helt annat sak. Ibland är jag arg, ibland är jag ledsen, ibland har jag ångest. Alla dessa saker finns med mig då och då i min vardag. Att bo på behandlingshem är skit ibland, att ha ont i magen jämt och kriga mot en sjukvård som struntar i en är inte lätt. Livet är inte enkelt. Men 2013 är trots allt världens bästa år. För att jag lever, för att jag är lycklig. För att jag jobbar med välgörenhet och är självskadefri. Det gäller att försöka se det positivt, för trots allt så är livet svårt för alla människor, på olika sätt. Och trots att jag har ont fysiskt och ibland psykisk så är jag mestadels glad. För man vinner mest på att fokusera på det fina och inte det som är jobbigt.

bild (73)

18 reaktion på “Världens bästa år

 1. Duktigt av dig, det är du som gjort jobbet, kämpa på ! Livet är värt all din kamp !

  Kram / Annika

 2. Bra jobbat tjejen, visa att du är stark och kämpa på! :)

  svar: Tack så jättemkt! Ne precis, många likes är ju roligt, men jag vill att mina följare och andra ska gilla mina bilder om dom gillar dom och inte med hjälp av en massa taggar.

 3. Gråter när jag läser detta för du är så stark och är verkligen en riktig förebild! Jag önskar att jag också var så stark och jag antar att lite av mina tårar är avundsjuka. Du är grym!

 4. Vet du, jag har läst din blogg ett bra tag. Och jag blir så himla glad över hur bra det går för dig! Det får mig att tänka, att det finns en väg ut från självskadorna. Du är väldigt inspirerande <3

 5. Åh vad underbart att läsa. Jag blir helt tårögd av det du skriver … Jag är ny på din blogg och har inte läst så mycket, men jag har läst en del bakåt i bloggen och sett vad du gått igenom.
  Att kämpa mot vården är verkligen ingen hit, det har jag gjort under många år efter en bilolycka 1999. Helt galet att vården får se ut som den gör …
  men tillbaka till din glädje och lycka – Grattis! Underbar känsla – njut!
  Önskar dig en fin dag på alla vis,
  /Lina :)

 6. Hej! Vilken fin blogg! Det var nästan spöklikt att läsa just det här inlägget. Det kändes som att jag hade skrivit det själv. Vartenda ord stämmer in på hur jag känner inför 2012 och 2013. Jag tänker inte säga att jag vet hur det känns, för det är det ingen som gör. Ingen människas ångest är den andra lik. Men såhär mycket kan jag säga; jag vet hur det känns när vartenda andetag gör så ont att man inte hittar ord för att beskriva känslan. Då är det en tröst att veta att man inte är den enda. Inte för att man önskar någon annan att gå igenom samma helvete förstås :) Men jag tror du förstår vad jag menar. Man känner sig mindre ensam.

  All värme åt dig!

  Ps. Gaaalet söta rosetter :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>