Hjärnkoll

Den här dagen har varit en av de häftigaste men läskigaste dagar jag har upplevt. Som jag säkert har berättat för er tidigare så har jag haft ett välgörenhetsprojekt som har gått ut på att jag ska gå på stan och informera allmänheten om organisationen Hjärnkoll och om psykisk ohälsa. I flera månader har detta planerats, men aldrig blivit av, mest på grund utav att min fysiska hälsa har varit lite instabil. Men idag blev det alltså av och hela förmiddagen har jag befunnit mig på torget i Kristianstad och upplevt mycket. Jag var så nervös innan. Trots att jag kan vara öppen om psykisk ohälsa, så är det något speciellt att som ensam gå runt och prata om det i samhället. Trots allt finns det många fördomar, och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag insåg att det stod ”Psykiskt sjuk” i min panna. Då jag gick med två ballonger på ryggen med texterna ”Psykisk sjukdom drabbar bara andra” och ”Psykiskt sjuka blir aldrig friska” så förstod ju alla vad det handlade om. Det var ju exakt det jag ville, men jag måste också erkänna att jag kände mig otrolig utsatt i den situationen.

Men det har gått bra, bättre än förväntat faktiskt. Jag har fått prata med många människor, hört deras historier, berättat min, delat ut flera hundra broschyrer i olika former, pratat, informerat, diskuterat. Nu i efterhand är jag grymt stolt över mig själv. Ibland känns det som att jag inte vågar göra sånt här, men, om ingen vågar, hur ska då vårat samhälle kunna förändras?

hjärnkoll2In action 😉

11 reaktion på “Hjärnkoll

 1. önskar att jag hade vetat om det, hade velat träffa dig för du är så modig och stark! och precis som du skriver, om ingen vågar hur ska det då kunna förändras.

  sen vill jag bara säga att jag lagt upp ett foto som jag tagit till ett arbete i skolan för inte så länge sen, hade varit kul om du kollade in och sa vad du tycker för det handlar om psykiska sjukdomar, att det inte alltid går att se!
  kram <3

 2. Så otroligt bra! Precis sådant jag vill göra, kanske inte på gator sådär (för rädd än så länge) men åka runt i skolor (hur nu det kan vara mindre läskigt?) och förmedla. Vi har alla antingen själva eller någon i vår närhet som lider av någon psykisk sjukdom. Jag tror det handlar om okunskap och när du går ut i samhället sådär får personer se att det inte är farligt! Keep up the good work!

 3. Favorit i repris;
  ”Att våga är att förlora sig själv en stund.
  Att inte våga är att förlora sig själv”

  Du är inte bara stark o klok. Du är ofantligt modig också!

  Kram/E

 4. Hej Jessica! Så otroligt MODIGT av dig att gå runt på Kristianstads gator med detta viktiga budskap!!:) jag är imponerad!! Kram<3 Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>