Jag kan inte säga att det inte har känts

I så många år har jag krigat mot det psykiska. Diagnoser och problem. Sjukhus och vård. Det har varit förbannat tufft många gånger, men det har gått. Jag har hittat sätt att överleva, sätt att kämpa. Man väljer inte att drabbas av psykisk ohälsa, men någonstans så har jag ändå kunnat välja hur jag ska hantera det. Om jag har kämpat riktigt jävla hårt, så har jag lyckats äta då och då trots tusen anorektiska röster i mitt huvud. Jag har kunnat låta rakbladet ligga kvar på bänken. Det har inte varit lätt, och många gånger har det känts som att jag inte har haft kontroll över mina problem. Som att mörkret vunnit över Jessica.

Nu är jag maktlös. Mer maktlös än vad jag någonsin har känt mig. Jag har ingen aning om hur man kämpar mot fysiska sjukdomar. Det psykiska har jag alltid kunnat påverka på ett eller annat sätt. Jag har inte alltid velat eller orkat, men jag har kunnat. Min lever kan jag inte påverka just nu. Det finns ingenting i hela världen som jag kan göra för att mina värden ska bli bättre. Och det stör mig. Det stör mig förbannat mycket att jag bara ska sitta här, må dåligt och inte kunna förändra det. Jag är en tjej som är van att kriga mot problem. Som inte ger upp innan jag hittat en lösning. Just nu, finns det ingen bra lösning. Lösningen är att vänta. Att vara på sjukhus då och då. Att hoppas att jag slipper bli inlagd. En jävligt dålig lösning i mina ögon. Jag är van att fightas, men hur man gör det mot dåliga värden – det har jag ingen aning om. Och det stör mig, verkligen.

bild

10 reaktion på “Jag kan inte säga att det inte har känts

 1. Genom att hoppas, kanske kan hjälpa lite? Men bara försöka må så bra som möjligt under tiden tills att de hittar något. Det kommer bli bättre, kämpa!! :)

 2. Jag har diabetes och sedan fick jag giftstruma för ett par år sedan. Det som jag varit tvungen att göra är att acceptera. Hur arg jag än varit på dessa jävla sjukdomar som jag aldrig kommer bli fri från hur mycket jag än bönar och ber.
  Att acceptera, ja det är så här livet ska vara nu får en att kämpa på framåt och göra det bästa utav det hur pest man än kan må. Idag är ingen bra dag för mig men imorgon kanske det känns helt annorlunda om inte får jag inte gräva ner mig.

  Kämpa på! Du är en stor inspiration för många.
  Ha en fin dag och ta hand om dig!

 3. Så du menar att det är enklare att vara psykiskt sjuk, för då kan man bli frisk ”bara man vill”? Intressant inställning.

  • Såklart inte. Som jag skrev, man väljer inte psykiska sjukdomar. Men i mitt fall så kunde jag kämpa mot att stå emot anorektiska tankar, självskadeimpulser mm. Med det fysiska kan jag inte ens försöka göra någonting.

 4. Jag är så glad för att du mår så mycket bättre psykiskt än du gjort tidigare. Det fysiska kommer också ordna sig, för hur jobbigt det än är att känna att man inte kan göra någonting, så är du en kämpe. Ända in i själen!

  Hoppas du blir bättre snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>