Svar om alkohol

Det har dykt upp lite frågor angående att dricka alkohol. Får jag verkligen det när jag är inskriven på behandlingshem? Och hur går det med mina dåliga levervärden?

Egentligen får man inte dricka alkohol när man är inskriven på behandlingshem. Inte på mitt behandlingshem i alla fall. Men, personalen vet att jag gör det. Och i just mitt fall så är det faktiskt okej. För att jag lever ett relativt friskt liv och har kontroll. Personalen litar på mig och vet att jag kan kontrollera det och att jag inte använder alkohol som ett destruktivt beteende.

Angående alkohol och levervärden, så känner jag mig rejält dum och korkad. Alla vet nog att alkohol inte är bra för levern, och har man då problem med den så är man rätt dum som dricker. Det erkänner jag verkligen. Men, min läkare på sjukhuset sa aldrig att jag inte fick när vi pratade om det, därför tänkte jag att det var lugnt. Men läkaren jag träffade på akuten inatt sa att det var absolut förbjudet och självklart kommer jag rätta mig efter det. Så nu går jag tillbaka till att vara nykterist igen. Jag var det i flera år på grund av min epilepsi, och vad gör man inte för sin hälsa? Jag är beredd att göra vad som helst för att min kropp ska klara sig så gott det går.

2 reaktion på “Svar om alkohol

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>