Rädslan

Jag är rädd. Gråter bakom mina solglasögon. Lyssnar på musik utan att höra texten. Smsar till mina vänner att det är okej. Att kampen är okej. Jag lever i ett vakuum. Ibland sticker min bästa kontaktperson hål på den, är med mig i rädslan, men när han går hem för dagen stängs bubblan igen. Jag är rädd för cancer, rädd för döden, rädd för alla allvarliga sjukdomar, rädd för sjukhus. Jag går till frisören och ler, tackar och betalar. För pengar som inte känns viktiga. Jag sitter framför jourmejlen och ber unga trasiga tjejer att kämpa, när jag själv känner mig rädd för kampen. Jag dricker näringsdrycker och väntar på besked från sjukhuset. En väntan som är så lång och orolig att jag knappt står ut. Jag dricker kaffe och röker, spelar spel ibland. Livet rullar på men egentligen står allt stilla. Jag betalar mina räkningar och ser på film, men egentligen vill jag bara skrika. För att jag är rädd. För cancer och döden.

7 reaktion på “Rädslan

 1. Fina, rara, älskade, vännen.. Jag kan inte veta hur det känns att få besked om att kanske ha levercancer.. Men jag kan föreställa mig det. Oron och rädslan; har jag cancer eller inte? Är det bara någon konstigt med levern?

  Jag förstår din rädsla, jag förstår din oro. Samtidigt vet jag hur j*vla stark du är. Hur mycket du gått igenom och hur himla fin du är. Hur himla underbar du är som person.. Nu känner jag ju inte dig personligen men bara genom att läsa din blogg.. Det räcker för min del.

  Du är stark och du kommer ta dig igenom det här också. Du kommer kämpa och om du nu har cancer så vet jag att du är stark nog att klara av det också.. För jag vet att du kan och jag vet att framförallt din kropp är stark nog.

  Det är löjligt att säga men jag sitter faktiskt här med tårar i ögonen, gråten i halsen med ett stort medlidande. Du är inte värd mer skit men ibland är världen heller inte rättvis. Man brukar ju säga att man blir utvald att få massa skit för att man är stark nog att klara av det.

  Jag håller tummar och tår för att det inte är cancer och skickar tusentals kramar och pussar till dig, fina Jessi. <3

 2. tycker så himla synd om dig, cancer är inget att leka med.
  det måste vara så hemskt att veta att man kanske har cancer, att vänta på ett besked om man har det eller inte.
  massa styrkekramar, tusen miljoner styrkekramar till dig Jessica <3

 3. Kära du, kanske behöver du fokusera på dig själv just nu, inga krav, inga måsten. Jag kan inte ens föreställa mig hur fruktansvärd denna väntan måste vara och att man ens hasplar ur sig något sådant för att sen skicka hem dig. För mig är det ofattbart!

  Var rädd om dig och ta en dag i taget, mer kan du inte göra just nu, en klen tröst jag vet =(.
  All kärlek till dig!!

 4. Svar: det är skönt att få en paus & bara njuta & slappna av, rätt så sällsynt.

  Måste säga att jag känner igen de där känslorna du skriver om, de ligger liksom latent mest hela tiden. Sedan väntar jag också på besked sådär. Ovisshet suger.

 5. Kära Jessica! Jag vet vilken plågsam vånda du går igenom eftersom jag själv gick igenom samma process för några månader sedan. När man hör ordet cancer tänker man direkt på döden. Det gjorde jag med när jag fick reda på att jag hade elakartade cancerceller i bröstet. Jag har levt med cancer i hela mitt liv. Min lillebror var bara ett par månader gammal när han fick cancer. Tio- tal operationer. Han blev friskförklarad när han var 15 år. Idag är han 29 år!:) min mamma har haft olika typer av cancer i över 20 år men lever idag och mår bra. Det jag vill säga är att läkarna är mycket duktiga och har många olika behandlingar om det nu skulle vara så att du precis som oss, har drabbats av cancer. Jag håller dock tummarna att du INTE har cancer!!!<3 så som du beskriver din vardag , så kände jag oxå det under min väntan. Tusen varma kramar Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>