Jag skulle aldrig få säga att det var enklare förr

Ibland tänker jag tankar jag inte får tänka. Igår uttalade jag orden för första gången. Smärtsamt men nödvändigt. Jag har dödsångest då och då. Det kommer över mig när jag minst anar det. Jag är rädd. Det var först när läkarna började prata om cancer som jag insåg att jag inte vill dö. Att det är min värsta mardröm. Vad jag går igenom just nu är svårt för omvärlden att förstå. Och jag begär inte att någon ska göra det heller. Men jag är glad för att ni är med mig på min resa. Jag tacksam för att ni, familjen, mina vänner och behandlingshemmet finns. Det gör att jag är mindre ensam med smärtan.

Om tre veckor ska jag göra en datortomografi för att leta efter tumörer. Det är så overkligt och trots att jag tänker på det här varje sekund så kan jag inte förstå. Jag tror inte att jag har cancer. Jag tror inte att jag ska dö. Men jag är rädd i alla fall, rädd för att det ska vara något allvarligt och för att jag inte ska få uppleva det livet som jag kämpade så hårt för att få.

bild (1)

11 reaktion på “Jag skulle aldrig få säga att det var enklare förr

 1. Jag kan inte veta hur du känner, men jag kan föreställa mig hur otroligt rädd jag skulle vara om jag var i din situation och jag tycker du har otroligt sunda reaktioner på din situation. Du måste få vara rädd och orolig, annars vore det ett tecken på att något var fel. Ditt liv är något du ska värdera högt och då får man vara orolig för sin hälsa.
  Jag hoppas du kan få ”glömma” stunder emellanåt så du hinner njuta av solen och havet. <3 Jag hejar på dig.

  Sen vill jag tillägga att jag verkligen tycker du kunde få en akuttid för undersökningen, ingen ska behöva vänta i 3 veckor på ett sådant besked. Helt jävla sanslöst. Kan du inte åka in akut och skrika att du verkligen har ont.. eller oh jag vet inte. :/ Men du är värd att få göra det akut tycker jag.

  Mycket kärlek och tålamod från mig till dig. <3

 2. Fina, starka du. Lider med dig. Hoppas verkligen att de inte misstänker cancer och låter dig vänta så länge, utan att de bara kollar det, för säkerhets skull och att de sedan hittar något ”snällare” fel som kan åtgärdas, så att du kan bli frisk snart. Massa styrkekramar!

 3. Jag håller alla tummar och tår jag har för att det ska gå bra för dig! Och som du sa till mig en gång, det är okej att vara ledsen ibland. Glöm inte bort allt det fina runtomkring dig som sprider bra energi. <3

 4. Du är så fruktansvärt stark! Du förtjänar så att bli fri från allt vad sjukdom heter! Sååå du har kämpat… Krigare, försök hålla modet uppe! Du är grym!

 5. Du är så stark! Kanske tjatigt att höra. men ta till dig det. Du skriver bra också, sättet du beskriver känslor på är fint. Och jag känner igen mig i det. Hoppas verkligen du inte har cancer. Du har gått igenom mycket och förtjänar inte det. Verkligen inte. Och du tar dig igenom detta, även om det är skit. För det är sån du är. Finns här (även om vi inte snackat och jag är totalt random så lyssnar jag gärna, även om jag inte alltid säger bra saker, så finns jag om du typ skulle behöva, inte för jag tror det. Men vill att du ska veta det.)
  Stay strong. Många kramar <3

 6. Hej fina Du!! Jag har just funnit din blogg. Du är en kämpe! Var stolt över dig själv! Vilket arbete du gjort! Jag vet av egen erfarenhet vilket helvete det är att vara fången av en ätstörning! Jag håller tummarna för dig att det ordnar upp sig med levervärdena! Bra att du snart ska på rtg!! Kan det vara leverskador pga mediciner? Tänk inte det värsta vännen! Försök vara i nuet! Be personalen ringa och försöka skynda på rtgundersökningen! Jag förstår din oro! Sänder här en fång Styrke& tröstkramar till dej! Kram<3

 7. åh vännen, jag blir så ledsen för din skull av att läsa det här. det måste vara svinjobbigt! men jag håller tummarna för dig, och hoppas att det inte är något farligt. kram <3

 8. Jag hoppas att du själv inser hur otroligt stark du är. Jag vet inte alls hur jag skulle reagera i en sådan situation, och jag håller alla mina tummar på att allt ska gå väl, verkligen.

  Ja, jag känner nu att det är värt det. Visst, att sluta tvärt utan samrådan med läkare, ja visst, jag har gjort smartare beslut… Men dom värsta utsättningssymptomen är över. Så jag hoppas att jag har gjort rätt val.

  KÄMPA.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>