Det går att må dåligt utan att bli destruktiv

Igår kom jag på en viktig sak. Kanske det viktigaste jag har tänkt på länge. Jag funderar ofta på meningen med allt, ibland tvivlar jag, tvekar så jävla mycket. Jag skulle aldrig ljuga för er. Jag skulle inte säga att allt var så himla bra när det inte är det. För ni behöver veta sanningen, även om jag vet att de flesta av er skulle vara så glada för min skull om jag mådde bra. Men nu är vi inne i en viktig del. Bloggen, mina texter och mitt liv. För nu får ni se en helt ny sida, en helt ny sak som varken jag eller ni har upplevt på denna blogg, i mitt liv.

När jag började må bättre, när jag var så lycklig att jag grät varje dag, då var det ju ganska naturligt att jag inte skadade mig själv varken genom rakblad eller bristen på mat. Det var inte enkelt för det, men väldigt mycket lättare. För när jag mådde så jävla bra, då ville jag inte skada mig själv. Då ville jag bara leva och vara glad.

Det vi är inne i nu är svårare, men så mycket bättre på ett sätt. För nu visar jag er det allra viktigaste – Man kan må dåligt och ha det svårt utan att bli destruktiv. Jag har fler självskadetankar nu, mer längtan efter att göra mig själv illa. Men jag gör det inte, och kommer heller inte att göra. Och det är nog det bästa jag någonsin har kunnat visa er. Att hela ens värld kan rasa, men att det går att ta sig igenom det på ett friskt sätt. Gråta, vara arg, trött och förbannad på livet. För vem skulle inte bli det i min situation? Men det går att ta sig igenom fruktansvärt svåra motgångar utan att göra sig själv illa. Glöm aldrig det mina vänner. Och jag tror att det är detta som är meningen med att jag blev sjuk fysiskt och började må sämre psykiskt, för att visa er som kämpar så förbannat hårt där ute att det går att bli fri från det destruktiva på riktigt.

8 reaktion på “Det går att må dåligt utan att bli destruktiv

 1. Bra skrivet! Det finns ett talesätt ”never a failure, always a lesson” som stämmer in ganska bra på det du skrev! Ibland händer saker för att vi ska lära oss något av det eller kunna hjälpa någon annan :)

 2. Du verkar ha hittat förmågan att se något positivt i allt. Det kommer hjälpa dig att må bättre. Att du orkar sprida ljus och hoppfullhet mitt i allt det tunga, det lyser upp, det är så fint! Önskar dig allt gott!

 3. jag börjar lära mig samma sak. jag är inte deprimerad längre, men jag har dåliga dagar precis som alla har. jag har ångest ibland osv. skillnaden mellan nu & då är att förr hanterade jag alltid mitt dåliga mående genom att skada mig själv. det blev många stygn och ambulansfärder. idag försöker jag stå ut, hantera allt utan att bli destruktiv. och det går ganska bra. inga stygn på 15 veckor!
  kram på dig, jag tycker det är jättebra att du kommit till den insikten <3

 4. helt rätt!
  man kan må dåligt utan att vara självdestruktiv!
  efter regn kommer solsken, man måste försöka ”rida ut” stormen.

  man kommer bara ångra sig efter man självskadat. det löser ingenting.
  jag hoppas fler unga tjejer som mår dåligt börjar fatta det här.

  du är så klok och vacker!
  u go girl 😉
  kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>