Med en slang i halsen och nål i armen

Hela morgonen har jag varit på sjukhuset. Idag hade jag fått en akuttid för gastroskopi. USCH och fy så nervös jag var inför detta. Brukar inte vara speciellt orolig inför undersökningar, men den här kändes verkligen obehaglig. Men, det gick bra. Med lugnande i kroppen och bedövning i halsen gick det bättre än planerat. Men som min läkare sa, ”du hade klarat detta utan både bedövning och lugnande, för du är så cool”. Tack för det, du är inte så dum du heller bästa läkare.

Som vi misstänkte visade inte gastroskopin något konstigt, men den behövde göras för att kunna utesluta att mina problem inte har något med magen och allt det där att göra. Så nu vet vi, det handlar inte om något sånt. Nu kan vi gå vidare, och nästa sjukhusbesök är på tisdag. Då ska jag göra en datortomografi, och efter den kommer jag då få besked om jag har en tumör i levern. Om datortomografin inte visar något (som jag såklart hoppas) ska vi förhoppningsvis fortsätta utredningen. Men då väntar kanske en väldigt omfattande undersökning som tyvärr inte är riskfri, men jag orkar inte ens tänka på det nu och vill heller inte berätta om den här innan det beslutas om jag måste gå igenom den eller inte.

Nu är jag mest trött men glad för att detta är över i alla fall! Ett steg i taget.

bild (30)bild (29)

6 reaktion på “Med en slang i halsen och nål i armen

 1. Åh vad skönt. Så glad för din skull att det gick bra <3

  Sv. Jo jag gjorde gastro förra året (det var jag som skrev till dig på instagram att du skulle be om lugnande. Efter vad jag har förstått så kan personalen vara väldigt dålig på att informera om det)
  Så än så länge är jag lugn inför det. Jag kommer självklart vara nervös för jag är nervös till min läggning. Men jag är liksom inte rädd för det. Min omgivning är mer rädd än vad jag själv är :) Skönt att dom inte hittade någonting, eller vad man ska säga. Själv hoppas jag att dom ska hitta något på mig och att det ska vara snabbt åtgärdat. Så det jag hoppas på är magsår som orsakas av en bakterie för då får jag antibiotika en vecka och sen tjoff är det borta och jag är som en ny människa. Drömscenariet =)
  Men med min (o)tur så blir det säkert inte så enkelt.
  Hoppas dom inte hittar någon cancer i levern hos dig nu bara.
  Kramkram <3

 2. Jag gick och oroade mig för att jag skulle göra en gastroskopi… Flera nätter sömnlösa… Jag har också fått diagnosen borderline.

  Bra jobbat av dig säger jag! :) Och, jag slapp min egna undersökning :). Många kramar. Gillar din blogg!

 3. Va duktig du är som fixade undersöknkngen så bra! :)
  Har själv gjort samma undersökning men har alltid varit sövd, är för feg för att som du våga vara vaken under tiden :’D
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>