datortomografi

sjukhusNu är datortomografin över! Det gick bra, var inga konstigheter, men svar dröjer två veckor vilket känns som en enorm evighet. Att jag nu i två veckor ska gå och vänta på besked om jag har en tumör eller inte känns nästan omöjligt. Men, jag har inget val. Vissa saker kan man inte förändra här i livet, och då får man istället försöka acceptera och ta hand om sig själv så bra som möjligt. En dag tar veckorna slut, en dag är det dags. Då har jag mitt besked. Sedan blir inte allt bra för det, då jag fortfarande har dåliga levervärden och flera symptom som ställer till det för mig i vardagen. Men, när cancer är uteslutet kommer det kännas bättre psykiskt, såklart. Men som jag sagt innan, jag tror inte att jag har cancer, verkligen inte. Och tungt är det faktiskt i alla fall, för om datortomografin inte visar någonting så väntar fler jobbiga undersökningar, mer sjukhus och en himla väntan. Som läkarna har sagt – resan kommer vara lång. Och mina dåliga levervärden har ställt till det mycket för mig, psykiskt. Den senaste tiden med alla sjukhusbesök, oro, viktnedgång, trötthet och ingen skola har gjort mig väldigt ledsen. Jag skrattar inte alls på samma sätt som jag gjorde innan. Och jag saknar den glada Jessica, jag längtar efter henne varje dag. Men hon kommer tillbaka, jag vet det. För jag bevisade att man kunde ta sig ur en depression och må bra igen efter många år med olika sjukdomar. Trots att jag börjat falla tillbaka till den mörka sinnesstämningen så betyder det inte att jag kommer stanna här, att det är kört för all framtid. För det är det inte, och kommer heller aldrig att bli. Jag vet att det kommer bli bra tillslut, men vägen kan vara lång. Men jag traskar på i alla fall, det är faktiskt det bästa jag kan göra!

13 reaktion på “datortomografi

 1. Hej där starka flicka! :) Ramlade precis in på din blogg och vill bara skicka en STYRKEKRAM! Jag har inte varit sjuk som dig men har mått väldigt dåligt och har fortfarande riktigt dålig självkänsla. Kommer absolut att fortsätta läsa din blogg. Du skriver jättebra och jag tror att det är viktigt både för din egen skull att få skriva om hur du känner osv. men för andra tjejer (och killar) i liknande situationer eller i förebyggande syfte också. Keep up the good stuff, förresten, skitsnygga converse! :)

 2. STYRKEKRAMAR!!Jag tänker på dig och håller tummarna för dig! Jag förstår din oro och skräck inför svaret. Ta stöd av din omgivning och din behandlare. Du är värd det BÄSTA! En frisk, lycklig framtid!!

 3. Hej!
  Klart du ska skaffa en egen domän, det är superenkelt :) Jag skaffade min hos domanshop.se och där finns instruktioner om hur det går till att ”peka vidare” trafiken från din spotlifeadress, men vad det betyder är helt enkelt att du kopplar ihop dem och när folk skriver den gamla adressen (folk som inte vet att du har bytt osv) så blir dem vidarebefordrade till den nya, och givetvis fungerar det att skriva in den nya adressen så kommer man in på din vanliga blogg.
  Så du loggar sen in precis som vanligt på spotlife! Lycka till :) Kram

 4. Väntan på svar kan göra en galen.. Men det är som du säger bara att tvinga sig igenom, för man har inget annat val. När jag har väntat på svar har tiden gått så sakta att jag hört sekundvisarna. Nu när jag väntat på svar så många gånger har jag vant mig, även om det fortfarande pirrar precis innan jag ska träffa läkaren för att få senaste svaren. Precis som du vill jag bara veta vad det är som är fel, så man vet vad man har att göra med, kan få behandling och gå vidare. Jag håller tummarna för att du får positiva besked snart och kraft att härda ut tills du får riktiga svar.

  Kram!!

 5. Du kommer fixa detta vännen. Tror på dig och jag hoppas att dom hittar orsaken och att det ska bli bra för dig och att du kan få rätt behandling så du kan kämpa för dina drömma.
  Själv ska jag göra gastro imorgojn. Finns 2 saker jag är rätt för 1. Cancer 2. Att dom inte ska hitta något, NADA. Den som lever får se. Gjorde ju gastron förra året också och är inte ett duggskraj. Lite lugnande fixar det mesta =)
  Vi sitter lite i samma båt fast du har det nog lite värre än jag :(
  Tänker på dig. Du är stark och kan flytta stora berg =)
  Kramkram

 6. Jag håller alla tummar & tår och ska följa dig på din resa mot ett bättre mående, kanske vill du följa mig lite på min resa också, jag har gjort en gastric bypass och kämpar med att tappa vikt, komma igång med motion samt alla inre demoner om min egen självbild. Hjärnan är inte alltid min bästa vän. Kram på dig vännen

 7. Hej fina starka flickan! Hoppas allt vänder snart igen och blir bättre dagar för dig! Du skriver fantastiskt och det är jätte bra att du kan få ut lite av dina känslor samtidigt om du stöttar och inspirerar andra
  All styrka och kärlek till dig!

 8. hej kan du skirva en sammanfattning om dina fysika besvär . jag har svårt att ta in allt när de är rörigt skrivet . tack på förhan

  • Hejsan! Här kommer en sammanfattning.

   I vintras började jag få ont i magen och började då utredas för det. De enda de kunde hitta var en sten/polyp i gallväggen. Ska göra ett nytt ultraljud snart för att se hur det ser ut och om jag ev ska opereras. Men nu har jag nästan aldrig ont längre så jag tror jag slipper operation!

   I höstas (för ett år sedan ungefär) upptäckte läkarna att jag hade förhöjda levervärden, men då jag inte hade några symptom så gjorde de inget mer än att de kontrollerade värden ett par gånger i månaden. Sedan började jag ju dock få symptom, som trötthet, illamående, diarré, viktnedgång, dålig aptit mm. Och mina värden har också pendlat mycket från att vara okej, till sådär till dåliga. Därför är jag ju nu under leverutredning. I första hand ska alla allvarliga leversjukdomar uteslutas, som cancer till exempel. Vad detta beror på vet läkarna fortfarande inte då utredningen är långt ifrån färdig. Så där står jag nu ungefär, värden som är mindre bra och många symptom.

   Hoppas du förstår bättre nu, annars är det bara att fortsätta fråga! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>