ingen tumör och ätstört kaos

Jag har längtat efter den här dagen. Då jag kan säga till er, jag har inte cancer. Vi kommer heller inte så mycket längre med utredningen. Läkaren misstänker nu att jag kan ligga i riskzonen för att få en leversjukdom (läkaren har hittat detta genom leverprov). Det innebär alltså att jag i framtiden har en risk att få en leversjukdom och att jag eventuellt kommer behöva anpassa mig på vissa plan i livet för att minimera risken att bli sjuk. Men jag vet inte om det är så än då jag har ett sista blodprov att ta för att få svar på om det är så eller inte.

Förklaringen till mitt mående och mina levervärden kan också vara enkel. Levern kan ha påverkats av alla överdoser under åtta år. Den är inte förstörd, och den klarar sig, men den kan ha påverkats av det. Och det kan ta tid innan den är återställd. Mina symptom kan också handla om psykiska faktorer.

Nu börjar i alla fall utredningen gå mot sitt slut vilket känns skönt. Jag hade nog inte orkat med så många fler sjukhusbesök. Det tar för mycket på mitt psyke. Det som jag vet att jag har kvar är blodprover, ultraljud och så ska jag få träffa en hudläkare som ska göra en bedömning kring min (lever?)klåda. Om det visar sig att jag ligger i en riskzon att drabbas av en leversjukdom så får jag ta det då. Jobba med känslorna kring det och lära mig att anpassa mig för att minimera risken att bli sjuk.

Annars har den här dagen verkligen varit kämpig. Jag har haft allvarliga samtal med behandlingshemmets föreståndare och min kontaktperson. Jag har skrikit och gråtit, hatat, varit arg, haft ångest och känt mig så fruktansvärt uppgiven. Jag varken vill eller vågar se det, men enligt personalen har jag stora beteendeförändringar och svåra ätstörda problem. I min hjärna är det kaos. För ena sekunden förstår jag personalen och håller med om det, att jag äter för dåligt. I nästa så blir jag arg och försvarar mig. Jag har inga problem. Jag mår bra. Jag behöver inte eran hjälp.

Jag har det tufft nu. Fruktansvärt jobbigt. Är varken motiverad eller känner mig stark nog att gå emot och kämpa varje sekund. Därför fuskar jag och hoppas på att det löser sig av sig själv. Vilket det inte gör. Det vet jag. Men jag kommer tillbaka igen. Jag vet det. Jag har varit här så många gånger. Frisk sjuk frisk sjuk frisk sjuk. Nästa gång jag blir frisk måste jag hitta nåt sätt att stanna där. Förra gången jag blev frisk så var jag säker på att jag aldrig skulle bli sjuk igen. Nu är jag tillbaka i ätstörda vanor i alla fall. Jag hoppas verkligen att jag får tillbaka motivationen snart så att vägen tillbaka till det fria inte blir för lång. Men hur jävla lång den än blir så kommer jag att gå den. Jag ska vinna. Men just nu känner jag att nej fan jag orkar inte en gång till. Men. Vi klarar mer än vad vi tror.

Tack till er som hejar på mig. Som orkar stanna och som inte tappar hoppet även när En flicka som är stark är rätt så dålig på att kämpa. Förlåt för det. Jag tror att många av er känner till hur svårt det är att göra framsteg när man inte har så mycket motivation. Men en dag kommer det kännas bättre, bli lättare. Och att alltid vara motiverad i en behandling är knappast mänskligt. Ibland behöver även jag säga att jag inte orkar, att jag är rädd, att jag inte vågar, att jag inte vill.

bild (70)

21 reaktion på “ingen tumör och ätstört kaos

 1. De är okej att de går lite upp och ner och de gör de nog för många här. men bara man försöker kämpa sig upp igen. motivationen kommer och går, men huvudsaken är att de kommer tillbaka.
  Ja tror på dig Jessica. och glöm inte att de e okej att de går lite upp och ner.
  kram

 2. Gud vad skönt att det inte var cancer!
  Jag är så glad för din skull.

  Helt riktigt, ibland får man lägga sig ner och inte orka, inte vilja och våga (jag talar även av egen erfarenhet). Man är inte mer än människa. Det viktiga är dock att man inte stannar i ”jag orkar inte” läget för länge, utan tar sig upp igen. Jag vet att du vet, men jag vill ändå gärna påminna; glöm aldrig att livet kan vara rätt fint. Det kommer att bli bättre!
  Kram till dig vännen. Du kämpar på så bra <3

 3. Du har så rätt Jessica, man kan inte vara stark hela tiden. Vad skönt att det inte var en tumör i alla fall. Som du själv säger, du kommer att gå vägen till det fria och du kommer att vinna – än en gång. Du klarar detta. Tänker på dig.

 4. Skönt att höra att det inte var cancer!

  Och till alla som tappat motivation när det är svårt, gör saker som får dig själv att bli glad/må bättre/le för en stund. Dela upp dagen i små delmål på det som behövs göras. Ha inte så många måsten, borden och ska. Tänk istället på vad du själv behöver och vill, kan vara svårt till en början men känns otroligt gott i hjärtat när det väl börjar fungera :) Gläds åt det lilla och glöm aldrig bort att solen alltid skiner även när det är molnigt!

 5. ”En flicka som är stark”, ska inte behöva säga förlåt när hon mår sämre. Alla, oavsett om det finns diagnoser eller ej, har bättre och sämre dagar. Man ska absolut inte pressa sig själv till ett bättre mående bara för att man tror att det förväntas av en. Just nu är det som det är och ta hand om dig själv på det sättet som du finner behagligast.

 6. Vännen. Att vara stark handlar inte om att alltid orka. Att alltid hålla huvudet högt och låtsas att allt är bra. Ibland orkar man inte, ibland tar krafterna slut. Och det är när man vågar erkänna det som man är stark på riktigt. Du ÄR stark och vi är så många som tror på dig! Som tänker på dig och som hejar på dig. Du är stark, och du kommer klara det här.

  Stor Kram!

 7. Jag kommer alltid att tro på dig! Du är ju stark vännen! Fortsätt när mörkret kommer och allt gör om! Tusentals med styrkekramar!

 8. Så härligt att läsa att du inte har cancer, en verkligt stor lättnad! <3

  Kom ihåg att livet är värt att kämpa för, kom ihåg hur du mådde när du mådde bra, och hur du tänkte då. Du kommer nog dit igen, jag tror på dig och hejar här i Finland!

  Stora styrkekramar <3

 9. Skönt att det inte är canerr! Ge inte upp kampen att bli frisk och frii ifrån ätstörningen. MHE kliniken i Mora är ett privat behandlingshem för ätstörningar. De är jätteduktiga där. Kanske kan du få en remiss dit? Sänder många vama Styrke och tröstkramar till dig

 10. Kära Jessica! Först vill jag bara säga att jag är så lättad och glad över att du inte har cancer! Skönt!! Sedan behöver man inte alltid vara så djävligt positiv och duktig!! Det är ok att ha skitdagar!! Du är lika stark för det! <3

  Stor varm kram, Anna

 11. sist jag var här så var du ledsen över att du inte kunde börja skolan, och du var rädd för cancer…
  shit vilken LÄTTNAD att läsa detta inlägg!
  så glad för din skull.
  visst, du kanske har en leversjukdom men det är inte säkert det heller & dessutom har du inte cancer!
  yeyy!!!!

  kram <3

 12. Det är underbara nyheter att höra att det inte handlar om cancer och jag förstår att det måste kännas otroligt skönt och lättande också om frågetecknen kring leversjukdomen fortfarande finns kvar.

  Däremot har du ingen anledning att be om ursäkt för det du går igenom just nu! Att du är tillbaka i gamla vanor, att du äter sämre och reagerar med försvar när personalen påtalar detta. Ätstörningen är en trygghet, ett sätt att hantera kaoset på. Jag har inte samma ätstörning men vet hur det är att präglas av tankarna och strävan efter kontroll. Bara få hantera situationen på bästa sätt, dessvärre är ätstörningen inte bästa sätt att hantera kaoset på…

  Du kommer ta dig förbi detta och blir frisk igen, det är okej att inte orka, att vilja ge upp och även en flicka som är stark kan ibland vara svag och kraftlös =).

  All kärlek till dig!!!

 13. Åh vad skönt att du inte har cancer. Men tråkigt att du inte mår mentalt bra. Hoppas att det löser sig för dig! och man behöver inte alltid vara stark, i alla fall inte alltid känna sig stark…kämpa på! styrkekramar!

 14. Jag älskar hur bra du är på att beskriva saker och känslor. Dessutom tror jag på att du kommer bli helt frisk en dag och att du kommer hjälpa många utav din erfarenhet och förståelse. Jag tror på dig. Ge inte upp! Kramar:)

 15. Riktigt fin bild på dig, du är så vacker.
  Underbart att höra att du inte har cancer. <3
  Ta hand om dig och all lycka till dig.
  Du kommer att finna motivationen snart igen ;*
  Många kramar till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>