den friska jag

Den sista tiden har jag sagt mycket utefter ätstörningstankarna. Jag har svarat på frågor genom rösterna. Inte hittat den friska Jessica. Inte gjort val genom henne. Men idag så sa jag någonting, helt ärligt, helt spontant. Någonting som kom från hjärtat och hjärnan, någonting som var friskt.

”i december ska vi dricka glögg och äta lussebullar”

Tack för att du kom tillbaka, friska Jessica. För en sekund, men ett stort framsteg. För just det där är riktiga jag, hon som vill fika. Jag och min terapeut tittade på varandra när jag sa meningen vid middagsbordet. Vi skrattade och ren glädje syntes i hennes ögon. Och i mina också.

Det kommer inte lösa sig imorgon. Kanske inte nästa månad heller. Men för varje mening, varje ord som är ärligt och friskt så känner jag, att det kommer bli bra tillslut. Jag kommer ta mig upp igen. Igår ville jag bara gråta för att det kändes så fruktansvärt hopplöst. Nu kan jag le lite grann. För att det friska visade sig idag. Det var längesedan.

9 reaktion på “den friska jag

 1. nu när du börjar bli sjuk i ätstörning igen får du verkligen vara med i det där shedo igen då? För du sa ju att om du blev sjuk igen så får man inte vara med! Bara undrar, kämpa på!

 2. Åh fina du!
  Klart att du ska dricka glögg och äta lussebullar,
  du är stark. Och ibland faller man tillbaka,
  men du kommer ta dig ur det här.
  kram på dig <3

 3. Satt och smålog under hela inlägget, jag måste ha sett galen ut, men blir så glad när jag läser det här. Hoppas det blir ännu bättre, för du förtjänar att må bra, inte bara bra du förtjänar att vara 100% frisk och lycklig. Kram

 4. Hej ! du är duktig, Det är svårt att komma vidare det är skit svårt har varit med om de själv ,hemsk ! Du är vacker som du är kom ihåg de, Bara för att man håller på så , du kommer inte må bättre jag lovar , de löser inget , de blir bara tusen gånger värre! varma kramar! <3

  kolla även in vem som vann veckans blogg nu!

 5. Jag blev rörd när jag läste detta, kanske pga. att det känns som att jag känner dig efter att ha läst din blogg under en tid eller att jag befinner mig i en liknande situation själv just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>