vad jag vill bli fri från

Vad en ätstörning innebär är ju olika från person till person. Samma helvete som visar sig på olika sätt. Min sjukdomsperiod som jag är inne i nu ser lite annorlunda ut från tidigare gånger. Första gången hade jag problem med att jag kräktes, det gör jag inte nu. Andra perioden tränade jag hysteriskt mycket, det gör jag heller inte den här gången. Dock mest för att jag har träningsförbud och för att behandlingshemmet har hyfsad koll på mig.

Nedan kan ni läsa om vad som är kämpigast för mig just nu och vad jag längtar efter så förbannat mycket att bli fri från. Som jag sa igår, jag tror att den längtan är väldigt bra. Vad vill du bli fri från? (Tack för alla fina berättelser från föregående inlägg, vad just ni längtade efter att äta. När jag läste era ord så insåg jag att jag inte är ensam, och det är inte ni heller)

vad jag vill bli fri ifrån

18 reaktion på “vad jag vill bli fri från

 1. Det är så mycket i det du säger som jag också vill bli fri ifrån, men mitt största problem just nu är nog mitt självskadebeteende som kanske gått lite för långt. Det vill jag verkligen bli fri från.

 2. Vi kommer klara det här älskling <3 Vi har samma mål, tillsammans är vi starkare än alla äsmonster i hela världen. Älskar dig <3

 3. jag vill bli fri ifrån:
  att inte bråka med mamma om maten
  att kunna dansa och verkligen njuta av det
  att inte alltid gå i over-size kläder bara för att jag skäms för min kropp
  att kunna göra precis vad som helst istället för att ha ångest hela tiden
  att kunna vara själv utan att gå sönder
  att kunna njuta av livet!!!

  jag tror på dig, och hoppas verkligen det innersta att monstret släpper dig snart. för du gör så mycket fint!! <3

 4. Helst önskar jag att alla ska sluta vara så arga på mig hela tiden. Sen önskar jag egentligen samma saker som på hela din lista och mest av allt få bort alla tvångstankar och att kunna äta precis vad jag vill utan att få ont och utan att tänka på det. Önskar kunna känna glädje åt någonting.

 5. Fina du, det fria livet väntar på dig, man måste bara våga välja det! Jag längtar kanske mest efter att bli ärlig mot andra och mig själv, att känna att det jag gör är rättfärdigat och inte behöva ha dåligt samvete över att det skadar mig och min omgivning. Att kunna stå upp för det jag gör, vara stolt över det, vara stolt över att ha lyckats besegra sjukdomen och återfå tron på mig själv. Lycka till, fortsätt vara stark! Det hör klarar du! <3

 6. Jag blir så rörd av att läsa att du läst kommentarerna. Din blogg får en att känna sig mindre ensam. Jag vill bli fri ifrån alla tankar som hackar på mig. Du är så fin Jessica! ♥

 7. åh. sluta låta tankar på mat, träning, vikt, hur man ska göra och inte göra, osv osv ta upp så mycket plats i min hjärna tror jag är största fokus nu. slippa ångesten och förstå att jag är bra och duger precis som jag är vore också fantastiskt skönt. jag hejar på dig!! :)

 8. Jag vill bli fri från att ljuga, så att det ska uppmärksammas att ätstörningen blir värre men tvångstankarna om vilka regler jag ska följa känner jag mig maktlös att stå emot och det gör att inte ett enda ord kommer ur min mun..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>