den tyngsta biten

Det som gör mest ont för mig just nu, det är inte ångesten. Inte tvångstankarna, viktfobin, rösterna, bråken eller lögnerna. Det är att jag känner mig så utanför. Mat är så otroligt socialt, och när man inte kan äta som man vill eller vad som anses vara ”normalt” så hamnar man utanför. Att titta på när andra fikar ihop, pratar och skrattar. Att dricka te när det är filmkväll med chips och dipp. Det är just det som gör mig ledsen ikväll.

6 reaktion på “den tyngsta biten

 1. åh vännen, så jobbigt för dig. jag har aldrig haft nån ätstörning, men jag slutade äta ett tag i kanske fyra månader. det var så ensamt. flera månader var jag själv och kunde bara äta ensam för jag åt inte detsamma som alla andra. de åt pizza och jag åt en äggvita. men det verkar ju som om du har bättre sjukdomsinsikt nu. jag tror på dig, att du kan må bra. men du får nog låta det ta sin tid.

 2. Hej.

  Jag vet hur det kan vara, att göra på andra sätt än alla andra. Oftast äter jag via min knapp på magen. Jag orkar inte alltid andas själv, då får jag luft via en maskin och då är det svårare för mig att prata. På ett vis kan jag förstå vad du menar med att hamna utanför det sociala. Jag gör också det ibland. Men jag är också noga med att tala om varför jag måste göra på ett annat sätt och då tycker de runt omkring att det inte är så konstigt längre.

  Många kramar!

 3. Jag känner igen det där allt för väl under mina år som sjuk. Jag var så arg över att det alltid skulle involveras fika och mat så fort jag skulle träffa någon. Det gjorde att jag hellre drog mig undan och avstod socialt umgänge till slut, vilket inte gjorde det hela bättre…

  Jag är så glad över att jag inte har dessa problem längre.
  Du kan komma dit igen vännen. Det kommer att komma en dag då du inte heller kommer att ha dessa problem. Så ge inte upp fina du!

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>