inför jul

En månad kvar och högtider är ingenting jag tycker om. Men inför den här julen är allt blandat. Jag längtar så mycket att jag håller på att spricka och jag är så orolig att jag inte kan sova på nätterna. Jag är rädd för julbordet, så jävla rädd att jag tänker på det flera timmar om dagen. Men jag vet att det kommer gå bra när det väl är dags. Jag kommer klara det!

Anledningen till att jag längtar så mycket efter jul är att jag ska få permission och få träffa min familj! ÄNTLIGEN! Tänk att jag inte har varit hemma på ett långt halvår. Egentligen tänkte jag stanna hemma hela julveckan, men det verkar inte som att jag får det för behandlingshemmet så det kanske bara blir en kort permis, men det är bättre än inget! Tycker ni om julen och har ni några bra tips på hur man ska hantera all julmat i samband med ätstörningar och ångest?

2

En bild från en underbar kväll på Lisebergs julmarknad. Jag var där med min älskade vän Sara 2011. Då var vi inlagda på avdelning 336 men fick några timmars permis för att mysa på Liseberg. Vi var så himla bra då och åt pepparkakor, drack varm choklad och köpte plopp som vi åt UTÖVER matschemat! Jag kan lova er att vi var stolta när vi kom tillbaka till sjukhuset och avdelningen på kvällen! Saknar min vän så att det gör ont.

3 reaktion på “inför jul

 1. Åh, älskling! Jag minns den dagen som igår, jag var så himla lycklig. Att bara få komma utanför avdelningen, vara lite fri och dessutom med dig! Och den där ploppen….herregud vad stolta vi var! Jag kommer ihåg när vi kom tillbaka till avdelningen och det första vi berättade för personalen var att vi ätit plopp! Och kommer du ihåg min jultomte som gick sönder? Hahahaha! Det var den kvällens enda minus 😉 Haha!
  Jag älskar dig Essi! Saknar dig <3 Hoppas verkligen vi kan ses i jul!

 2. Jessica! Jag har läst din blogg i ungefär ett år! Och läst genom att kategorier, och jag älskar din blogg!! Varför gör jag det? Jo, för jag har också borderline, och har ätstörda tankar. Jag blev igår utskriven från rättpsyk i Växjö! Jag var inlagd där för mina självmords inpulser och mitt självskade beteende var så allvarligt så dom kunde inte kontrollera det å vanliga psykiatrin.

  Men jag har inte skadat mig på typ 3 månader nu, och mitt LPT som jag har haft sen januari 2012 är borttaget nu!

  Jag tycker du är så stark! Du kommer fixa att äta julmat!

  Jag tror på dig!

  Kraaaam! <3

 3. Förr tyckte jag inte om julen för det var så mycket stress kring det hela och jag hade så dåligt med pengar. Nu tycker jag om julen…. tycker om alla ljusen och att köpa julklappar till syskonbarnen…… Lycka till med julbordet! Jag hade anorexi en gång för länge sedan men det är så långt tillbaka så jag minns knappt hur det var…..
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>