hej då, nu har jag valt!

Ibland får man välja. Ikväll fick jag göra det.
Jag fattar inte hur kroppen kan växa så mycket på kort tid. Jag inbillar mig inte, jag har verkligen gått upp i vikt. Kanske för att jag har fikat mycket och ätit choklad nästan varje dag.
Ja, kanske det kanske.
Men jag lever,
skrattar,
är lycklig.
Då får väl fan kroppen växa lite då. Jag får välja: ätstörningar, tvångsvård och ett helvete till liv men en smal kropp.
Eller:
lycka, ett värdigt liv och slutligen den förbannat läskiga normalvikten.
Valet är så enkelt.
Jag väljer livet. Säger hej då till mina taniga ben. Hej då för all jävla framtid.

Om det är jobbigt? Ja. Ja ja ja ja ja. Jävligt jobbigt. Just ikväll har jag inget bra svar på hur jag ska lära mig att tycka om den kropp som sakta växer fram, men jag vet att jag kommer hitta en lösning tillslut. För det gör jag alltid. Och förresten ska det bli sjukt gott med scones imorgon bitti som vi har på behandlingshemmet varannan helg. Jag har inte vågat äta det på länge. Men imorgon, då jävlar.

13 reaktion på “hej då, nu har jag valt!

  1. Alltså, du är så fantastiskt otroligt mycket vackrare när du är frisk! Friskhet är vackert, sjukdom är det inte. Så som du såg ut innan du trillade tillbaka, det är skönhet. kram

  2. Ett tips kan vara att utgår ifrån de kläder du kunde bära när du var frisk och trivdes som bäst med din kropp. Då har du åtminstone ett bra måttstock och kanske kan lita på dig och din kropp iom att kläderna passade på en ”normal”/frisk kropp tidigare som du trivdes med, eller så har jag uppfattat det iallafall, och då borde det gå att tycka om sig själv och den kroppen lika mycket igen :) Kram, du är helt fantastisk!

  3. Vad härligt att du bestämt dig för att släppa din trygghet. Hoppas att du inte väljer att krypa tillbaka till den tryggheten igen

  4. Kom ihåg att du har varit normalviktig förut. Du har blivit frisk förut. Och då minns jag att du skrev att du trivdes med det. Du trivdes att ha en kropp som var normal. Den jobbigaste tiden är vägen dit. Du kommer komma dit igen och jag hoppas du njöt av din sconesfrukost! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>