köpenhamn

Idag har jag haft en toppenmysig dag! Jag och behandlingshemmet gick upp tidigt och tog tåget till Köpenhamn. Vi har promenerat längs Strøget, shoppat, ätit massa gott, skrattat så himla mycket, försökt prata danska och slutligen varit inne på Tivolis julmarknad.

Flera gånger under dagen tänkte jag på hur jag skulle haft det idag om jag fortfarande var inne i svälten. För det första så hade jag varit fysiskt dålig och antagligen knappt orkat med den här dagen, och psykiskt skulle det heller inte varit bra. Jag hade inte kunnat njuta av all fika, av den goda pizzan som jag inte ens hade ätit, jag skulle hamnat i bråk med personalen och mest haft ångest över allting. Istället för allt det där så har jag bara haft roligt. Varit pigg och glad och fikat flera gånger om. Friskheten är verkligen tusen gånger bättre även att den innebär att jag går upp i vikt. Ibland får man välja. Att vara mager och ha ett skitliv eller må bra och sträva efter en normalvikt. Jag har valt men det vet ni ju redan. Och kära ni, jag menar såklart inte att det är det lättaste att bara välja sådär. Men det går faktiskt om man verkligen vill. Och att bestämma sig är en bra början!

11 reaktion på “köpenhamn

  1. så härligt att läsa dina inspirerande inlägg, blir så glad att det går åt rätt håll. jag tänker att om du klarar jag det också. du inspirerar mig! och min dröm är att inspirera andra så dom du lyckas inspirera mig och många andra.
    jag skrev ett inlägg om skam, skuld och självhat igår son jag skullr bli väldigt glad om du skulle vilja läsa. jag undrar lite om du gått iigebom och upplevt saker på liknande sätt och om du har fler tips på hur man ska jobba med det. du får gärna skriva ett inlägg om det ämnet, jag tror nog att det skulle kunna hjälpa mig nu! skulle betyda nycket. om du inte har tid eller lust kan du väl iaf skriva en kommentar att du inte hat möjlighet just nu, det skulle vara snällt!

    tack så mkt! / ida (på ett annat beh hem i skåne, jobbar emot samma sak och hsr en önskan om att vi kunde jobba lite tillsammans!) men snälla, hör av dig one way or another :)

  2. Bra att du valde det friska! Ibland kan det kännas som att man själv inte kan göra något åt saken. Men att själv ta tag i tyglarna och styra, det hjälper väldigt mycket. Otäcka tankar försvinner ju inte på en gång bara för att man trotsar sjukdomen. Men de försvinner mer och mer för varje gång.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>