svar på frågestunden – övrigt

Nu kommer sista delen på frågestunden! Tack igen för alla frågor som ramlade in. Verkligen roligt att få så många! Ni vet väl att ni närsomhelst kan ställa frågor till mig, antingen i kommentarsfältet eller på enflickasomarstark@hotmail.com ♥

 

Har du någon annan som inspiration?
SVAR: Nej, egentligen inte. Men en person som jag ser upp till mycket är Mia Skäringer. Hon har haft ett tufft liv men har det bra idag. Hon är ärlig och rolig och någon jag gärna skulle vilja träffa.

Vilken låt sätter du på när allt är så dåligt som det bara kan bli?
SVAR: Någon av Håkans låtar tror jag. ”Man måste dö några gånger innan man kan leva” är en favorit!

Vilken är din favoritfilm?
SVAR: Jag tycker sådana här frågor är så himla svåra då jag tycker om mycket. Jag älskar svensk film men en film som jag verkligen tycker är bra är den norska filmen Huvudjägarna. Måste förövrigt läsa boken snart!

Varför är du så fin?
SVAR: Men puss & tack! Antagligen kommer skönheten inifrån genom den jag har blivit på grund utav allt som har varit svårt!

Vad är det absolut värsta du har upplevt?
SVAR: Jag har upplevt så mycket hemskt de senaste åren att jag inte alls vet vad som har varit det värsta. Antagligen alla gånger jag inte har blivit tagen på allvar i samband med mina psykiska sjukdomar och problem. Men den gången jag var som mest ledsen i mitt liv var när jag blev inlagd på BUP:s slutenvård. Jag grät så mycket att jag inte kunde se något och den känslan när mamma och pappa lämnade mig bakom låsta dörrar var fruktansvärd. Sedan blev jag inlagd ungefär tolv gånger till, och jag vande mig. Men första gången var speciell och värst.

Berätta vad dina erfarenheter har gett dig med fem meningar!
SVAR: Utan mina år med psykiska sjukdomar hade jag aldrig blivit den jag är idag. Idag är jag stolt över att jag har blivit en tjej som brinner för psykisk ohälsa, stöttar många som har det svårt och inspirerar genom min blogg. Mina erfarenheter och den som jag har blivit på grund utav min psykiska ohälsa har gjort att jag har fått höra så mycket fina ord som jag kommer leva på resten av mitt liv. Det absolut finaste jag får höra då och då är att jag har räddat livet på flera personer genom min berättelse. Genom mina erfarenheter har jag blivit en tjej som jag älskar, och någon annan än den jag är skulle jag aldrig vilja vara.

Vad vill du jobba med i framtiden?
SVAR: Jag vill bli specialistsjuksköterska inom barn och ungdomar och jag vill jobba på sjukhus på en barnavdelning. I dagsläget planerar jag inte att jobba inom psykiatrin, men ju mer jag tänker på det, desto mer osäker blir jag. För kanske är det just där jag borde jobba. Jag vet dock att jag på ett eller annat sätt kommer jobba med psykisk ohälsa i framtiden. Dels gör jag det redan nu i samband med min jourmejl som bara blir större och större, men i framtiden kommer jag nog utöka detta på något sätt. Jag vill också föreläsa om psykisk ohälsa och skriva en (eller flera) böcker.

Vem är det som är producent, manusförfattare och huvudrollsinnehavare om filmen om ditt eget liv?
SVAR: Några producenter eller manusförfattare kan jag inte, men antagligen skulle det vara jag alltihopa 😉

Varför kallar du dig fortfarande flicka när du är kvinna?
SVAR: Jag kallar inte mig själv flicka i vanliga fall, utan kvinna eller tjej. Jag vet att jag är vuxen :) ”En flicka som är stark” är bara ett bloggnamn och kommer från Mimikrys låt med samma namn.

Är du heterosexuell?
SVAR: Ja, det är jag!

Vad måste du läsa in på Komvux innan du kan börja utbilda dig till sjuksköterska?
SVAR: Jag måste läsa naturkunskap B innan jag är behörig till att söka in till sjuksköterska. Jag har ansökt om att få börja läsa på Komvux nu till våren, och antagningsbeskeden kommer om en vecka, så håll tummarna vetja!

Tycker du synd om dig själv?
SVAR: Nej, oftast inte. Ibland kan jag tycka att livet går emot lite väl mycket, men just nu så tycker jag verkligen inte synd om mig själv. Jag är glad för att jag har haft det jobbigt i så många år, för just allt det som jag har gått igenom har gjort mig till den jag är idag – och någon annan skulle jag aldrig vilja vara!

Vad vill du med ditt liv?
SVAR: Framförallt så vill jag bli helt frisk och stabil i mitt mående. Sedan vill jag jobba som sjuksköterska, bo i Jönköping och träffa Marcus oftare än vad jag gör idag, jag vill jobba med psykisk ohälsa på flera sätt, skriva minst en bok, leva ett vanligt liv, vara ute och dansa till halv fem på morgonen, fika med mina vänner, dricka billigt vin, ha picknick, skratta varje dag, bli kär i en snäll kille och massa massa mer saker.

Den killen som trakasserade dig som tonåring, påverkar det dig i dagens läge?
SVAR: Nej det skulle jag inte säga. Jag tänker väldigt sällan på det, och jag känner mig inte alls rädd varken för honom eller andra. Nej, jag har gått vidare!

Har du sålt någon sexuell tjänst?
SVAR: Nej, det har jag aldrig gjort och kommer heller inte att göra.

Har du läst Zebraflickan av Sofia Åkerman?
SVAR: Ja det har jag, för många år sedan. Sofia Åkerman är ytterligare en person jag ser upp till.

Är du kristen?
SVAR: Nja. Jag skulle inte säga att jag är religiös, men kristendomen är den religionen som ligger mig närmast. Jag tror inte på Gud men jag tror däremot på himlen. Det har blivit mitt sätt att stå ut när jag förlorat vänner i drogmissbruk, självmord och sjukdomar.

Har du hört, ”Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden”?
SVAR: Ja, det har jag. Och det är bra ord tycker jag. Det är bättre att lägga tid och kraft på att förändra det vi kan, än att älta det som varit och som vi inte kan göra någonting åt.

2 reaktion på “svar på frågestunden – övrigt

  1. Jag vill bara säga att för mig har DU varit en enorm inspirationskälla. När jag blev sjuk i anorexi tänkte jag ofta på dig, på de gånger du återinsjuknat men tagit dig upp igen och kommit tillbaka med all kraft! Det gav mig kraften att klara av att äntligen kämpa mot min ÄS och vilka resultat det gett mig!! Jag äter, jag skrattar, jag mår (oftast) bra, jag har fått tillbaka min livsglädje och jag LEVER! Trodde, för en månad sen, att jag verkligen skulle dö. Var så otroligt nergången, orkade till slut inte röra mig, trots det åt jag bara mindre och mindre. Den 25/11 2013 kommer jag aldrig att glömma, datumet jag beslutade mig för att välja den friska vägen, är så tacksam mot mig själv som räddade mig ur skiten och jag är glad att det bara blir bättre och bättre! <3 följ gärna min kamp på bloggen (http://bitterfroken.blogg.se) kram fina du!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>