pepparkakskola

bild (6)

Idag har haft ännu en dag ute i köket med julbak. Idag har jag gjort så himla enkla och goda kolor som jag såklart vill ge er receptet på!

Häll i 1 dl grädde, ½ dl sirap, ½ dl socker och 1 tesked pepparkakskrydda i en skål som tål mikrovågsugn. Rör runt med en sked och ställ in i mikron med 750 watt i 5 minuter. Ta ut och vispa lite med en vanlig visp och ställ sedan in i mikron igen under 2 minuter.

Sedan är det bara att hälla upp i valfri liten form och så in i kylen.

obs 1: Det blir sjukt varmt så var försiktig! Använd grytvantar och undvik att få smeten på dig!
obs 2: Gör inte dubbel sats. Det testade jag igår och jag fick slänga alltihopa då det blir något kemiskt fel vid dubbel sats så kolorna stelnar inte. Gör enkel sats flera gånger om du vill ha fler :)
obs 3: Smeten stelnar fort så försök att få i den i formarna så fort du kan! Snabbast vinner brukar det ju heta.

11 reaktion på “pepparkakskola

  1. De där måste jag testa. Lät sjukt gott. Och tack för tipsen om hur man inte ska göra (:
    Förstår om det blir skönt att åka hem, träffa alla och få lite miljlombyte.
    Tack med mig är allt bra även om det enda jag gör nu innan jul är att jobba. Kram kram

  2. Men SHIIIIT va enkelt… Man borde ju kunna ha i saffran tex om man vill ha saffranskola också? Eller tror du att de inte stelnar om man har i saffransarom (du vet sån där flytande saffran). Snälla svara vad du tror!! 😀
    Föresten har jag blivit kär i din blogg, det typ sprätter till i mig såfort jag ser att du har uppdaterat. Jag är föresten ganska glad annars också, för igår hade jag 1600 nya besökare på min blogg! Kan bero på att jag skriver så öppet om min ätstörning UNS och att jag är så ärlig.. Men jag vet inte. Ska inte göra någpt julgodis i år men det hä måste jag fan prova, så lätt att ställa in i micron juuu! KRAAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>