det bästa med tjugohundratretton

Idag när vi satt och åt julmat för tusende gången på två dagar fick vi frågan från personalen. Vad har varit det bästa med tjugohundratretton?
Jag svarade de senaste tre veckorna. För att året har varit kämpigt, igen. Med ätstörningar och en jobbig leverutredning. Med hundra besök på akuten och tvångsvårdshot. Med ett år som inte blev som jag hade planerat.
Men såklart skriver också året historia. För att det är första året på nio långa år som jag inte har skurit mig en enda gång. För att det är första året på många som jag inte har varit inlagd på en sluten psykiatrisk avdelning trots att jag blev tvingad till psykakuten ett par gånger nu under hösten/vintern.

Jag har valt att inte prata mer om det här året på bloggen. Jag kommer inte lägga upp en resumé på all skit som har varit. I år vill jag bara se framåt istället. Det är bättre att lägga det dåliga bakom sig och blicka framåt till något positivt. Istället för en årsresumé ska ni strax innan nyår få höra om alla mina planer för tjugohundrafjorton. Jag har massor på gång och om allt blir som jag vill kommer nästa år bli det häftigaste i mitt liv. Utan överdrift! Så snart säger vi hejdå till 2013 och det ska bara bli så skönt. Att gå vidare och fokusera på det som kommer. Men hur som helst, mina senaste veckor har varit det bästa med året. För att jag fick tillbaka mitt liv.

Vad har varit det bästa med ditt år? Det skulle vara så roligt att få höra om era höjdpunkter med tjugohundratretton!

IMG_8222Bjuder på en bild från årets sommar. Åh min kropp jag hade då. Jag älskade den. Jag älskar den när jag ser den nu. Normalvikt. Jag har nuförtiden ångest då och då för att min kropp växer, men när jag ser den här bilden så känner jag bara – jag ska få tillbaka den där kroppen!

15 reaktion på “det bästa med tjugohundratretton

 1. Bästa med tvåtusentretton:
  Att jag började i DBT!!
  Och, att jag lärde känna min nuvarande bästa vän!!

  Det har varit ett såååå himla bra år för mig!

 2. Det är alltid lika kul att se hur målmedveten du är och att trots att du får ett helvete ibland och faller, så lyckas du alltid att resa dig upp igen :) det är beundransvärt!

  Det bästa med mitt år är att jag har fått se slipknot live när jag åkte till min favoritfestival metaltown med underbara vänner och har dessutom införskaffat en ny systemkamera! 😀

 3. 2013 års höjdpunkt börjar i september o pågår fortfarande!
  Känslan när jag stog där på min aldeles egna farstutrapp till den stuga jag 30 min tidigare köpt är fan obeskrivlig… o nu när livet tjorvar ihop sej i en enda stor trasselboll då hoppar jag i bilen o åker dit… där rinner allt av där finner jag ro….
  Hade aldrig för några år sen kunnat tro att livet kunde vara så bra…
  Skickar bamse stora Julkramar till dej o önskar dej ett awesome 2014!

 4. Det måste nog vara Håkan konserten, för han betyder så himla mycket för mig! Och sen det att jag blev inbjuden till Peace & Love för att prata om psykisk ohälsa och självskadebeteende, det var så stort och även om det inte blev av så bara tanken på det känns så otrolig. Att de inspirerades av mitt lilla brev, att få höra från hur många människor som helst att jag skriver fantastiskt. Det var så fint! ♥

 5. Att jag reste utomlands 3gånger utomlands precis som förra året, att jag fick se mina två största idoler live och min kanin som jag fick i Juli:)

 6. Det bästa med 2013 är att jag inte har skurit mig på 8 månader. Sista gången fick jag några stygn i armen, och efter det: inget. Vill göra det ibland men har stått emot. Stått emot trots depression. Stått emot även när jag varit jättefull och den impulsiviteten som följer. har bara fått fem ärr i år, i vintras. har inte förstört min kropp som tidigare år. och mina gamla ärr bleknar och armarna ser finare ut. snart är de helt blekta.

  Jag är medveten om att jag kan ta återfall i framtiden, men jag kommer aldrig mer bli fast i det som var, aldrig mer sjunka så lågt som de senaste åren, aldrig mer ligga i en sjukhussäng med en gipsad arm och inte ens få tända min egen cigarrett på flera veckor.

  det som också är bäst är att jag har lyft blicken. allt handlar inte om destruktiva saker längre. jag tänker på annat, på litteratur och politik och roliga saker. jag finns inte i den där världen längre. den där psyk-världen där alla skadar sig. jag har slagit mig fri. och jag minns knappt hur det kändes att tänka på och planera att skada sig varje sekund varje dag.

  en annan jättebra sak är att jag blivit medlem i mitt politiska förbund igen. där jag får vara politiska stina som argumenterar för sina åsikter och följer med grabbarna på en öl efter mötet. stina som är en schysst kamrat. inte psyk-stina som skadar sig. hon finns inte där.

  det har förstås varit extremt mycket motgångar också. allvarliga saker. jobbiga saker. besvikelser. att tvingas inse att man inte orkar med allt på en och samma gång. att ibland tar det stopp. det blir inte alltid som man vill.

  men det som var bäst var nog att jag överlevde.

  jag överlevde trots att jag flöt in i det svarta ett tag. jag ville vara kvar i mörkret för det var så mjukt men jag fick en glimt av ljuset. någon besökte mig men jag hade något i munnen och han vände om och gick. jag kunde varken prata eller gå och jag ville stanna kvar, men något tog tag i mig och drog mig tillbaka till världen fastän jag inte ville. jag öppnade mina ögon men allt hade suddats ut och jag fick aldrig veta hur jag hade hamnat i mörkret. men jag stannade i världen och jag satte mig upp och reste på mig och började gå. det var vår i luften och världen var vacker och något stack mig i hjärtat och jag ville inte vara i mörkret längre så jag stannade i ljuset. och det viktigaste var. att jag försvann inte.

  jag försvann inte och det är egentligen det bästa. att jag bestämde mig för att stanna i ljuset. där vill jag vara.

  kram <3

 7. Det bästa med 2013 var helt klart den tionde januari då jag bestämde mig för att välja livet. Det har inte gått helt klanderfritt och vissa dagar har det inte gått att stå emot tex självskadetankarna, men sedan den dagen är jag helt säker på att jag vill leva och att jag vill leva friskt. Under våren och sommaren gjorde jag ett par ganska radikala förändringar i mitt liv, och även om det var och är väldigt jobbigt ibland så märker jag verkligen att jag mår bättre och bättre nu vilket ju är jätteskönt.

 8. Det bästa med 2013 för mig är nog min friskförklaring i april och att jag fortfarande är det i slutet av året. :) Annars så är det nog ridlägret och resan till London. :) <3

 9. Mitt bästa 2013 måste varit konserterna jag varit på. Både när jag åkte till London för att se mitt älsklingsband, och Bråvalla då jag såg flera älsklingsband på några dagar. Det var helt underbart!

 10. Det bästa med 2013 var nog att jag har åkt buss själv så många gånger, utan att låta ångesten vinna, och har kommit närmare en person, som jag nu kan ärligt kalla för min bästa vän!

 11. Jag flyttade i från ett LSS-boende är jag hade utvecklats ett så svårt tvångssyndrom att det var livshotande. Sedan kom mina föräldrar och räddade mig därifrån och skjutsade in mig till psyket. Där började den långa resan mot friskheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>