mitt (bästa) 2014

Äntligen ska ni få höra om mitt tjugohundrafjorton! Jag vet knappt vart jag ska börja då det är så mycket. Men vi börjar med den underbara nyheten som jag nämnde igår.

Ni som har hängt med ett tag vet att jag skulle börjat plugga den här hösten som har varit. Men på grund utav sjukhusutredningen så fick jag ställa in det, någonting som gjorde mig så fruktansvärt ledsen. Sedan dess har mina bästa kontaktpersoner på behandlingshemmet försökt hålla kvar i hoppet att jag kanske kan börja läsa våren 2014 istället, men då jag under hösten har varit svårt sjuk i ätstörningen så har allt känts rörigt och omöjligt. Men en dag i november bestämmer jag mig i alla fall för att kolla sista ansökningsdatum för komvux. Detta var på eftermiddagen en torsdag, och sista ansökningsdagen var på fredagen. Allt blev panik och jag var helt förstörd. Men tack gode gud så vägrade behandlingshemmet ge upp. Vi kämpade (mest dem) och skrev papper och brev, ringde och krigade. Tillslut hann vi skicka ansökningsbrevet men klockan var så mycket då att vi trodde att det var försent. Dagarna gick och jag vågade inte hoppas på någonting. Men strax innan jul fick jag det underbara beskedet – Jag har kommit in på komvux och den 13 januari ska jag börja läsa 150 poäng naturkunskap! Detta är sista steget för att jag ska kunna fortsätta mot min dröm – att bli sjuksköterska. Det känns helt obeskrivligt underbart!

När jag ska börja plugga om två veckor ska jag också förhoppningsvis börja få bo lite i en av behandlingshemmets utslussningslägenheter, någonting som jag verkligen längtar efter. Att få bo själv, laga mat själv, vara själv. Att få leva lite vanligt.

Nu efter alla helgdagar ska jag också aktivt börja söka lägenhet i Jönköping. För faktiskt, jag ska nog bli utskriven inom en snar framtid. Planen är att jag ska lämna behandlingshemmet i sommar och börja läsa till sjuksköterska i Jönköping till hösten. Att 2014 förhoppningsvis blir året jag lämnar behandlingshemmet känns så underbart då jag har varit här sen 2012. Tänk att jag SNART är klar här!

Så kommer min vår se ut ungefär. Gå i skolan, plugga, göra högskoleprovet, slussas ut, leta lägenhet i Jönköping, börja bo i Jönköping lite grann och söka till högskolan. Ett vanligt normalt underbart liv.

Utöver allt det här ska jag också:
• fortsätta jobba med jourmejlen såklart
• utöka mitt jobb som bloggredaktör på SHEDO. Istället för var tredje vecka ska jag nu ha SHEDO-bloggen ungefär två till tre veckor av fyra
• aktivt jobba som gästbloggare hos föreningen Tilia. Jag har ju nu varit gästbloggare hos dem ett tag, men tyvärr inte tagit det helt på allvar då jag har haft det svårt. Men nu när jag mår bättre kommer det förändras rejält vilket jag verkligen ser fram emot

Jag längtar så mycket efter 2014 att jag inte kan beskriva. Om allt blir som jag vill och önskar kommer det bli ett helt fantastiskt år! ♥ Jag hoppas att ni vill följa med på min resa mot ett vanligt liv efter nio år av sjukdom och vård.
Jag är så lycklig.

Den här bilden på mig och min extrasyster Sandra beskriver ganska bra hur jag känner inför det kommande året :)

16 reaktion på “mitt (bästa) 2014

 1. Grattis! Förstår att du är jätteglad över att ha kommit in, speciellt när det var så på håret! Och du är verkligen stark! Själv hade jag säkert varit jätterädd över ett nytt så stort steg, jag är alltid jätterädd för stora förändringar som innebär ”förlorande” av trygghet, så jag tycker du är beundrandsvärd och det om något (att du är så lycklig och vågar hoppas och tro) är ett friskhetstecken!!
  Kram!!

 2. Grattis, så kul att höra! :) En rolig sak är att om du ska läsa på komvux i Kristianstad så kommer du nog ha min svärfar som lärare! :) Lycka till med allt!

 3. Åh vad roligt att du ska börja plugga, hoppas de kommer gå galant. Och att du hittar en fin lägenhet att bo i och bli utskriven från behandlingshemmet. Gott nytt år!

 4. Tårar av lycka för din skull rullar ner för kinderna detta är du verkligen värld du har kämpat så länge å nu äntligen få göra det du vill önskar dej all lycka till massa kramar louise

 5. Åh, så herlig! Nå ble jeg kjempeglad på dine vegne, stå på! Dette klarer du. :) Godt nyttår og ha en kjempefin kveld. Fikk masse positivitet og styrke, du inspirerer meg. <3

 6. Ååhh va härligt för dig att få börja studera!
  Jag hade den känslan i augusti när jag kom in på en utbildning efter att ha haft ett skitjobb som jag vantrivdes med samtidigt som jag mått asdåligt på många plan.
  Önskar dig all lycka med studierna! Bara att höra av dig om du behöver pluggtips 😀 Kram!

 7. Åh Jessica, är så himla glad för din skull. Hoppas och tror av hela mitt hjärta att du inom en snar framtid står där med fina vita sjuksköterskekläder och en bricka med ditt namn på. Lycka till!

 8. Hej tjejen!
  Läser att du lidit av självskadebeteende vilket gör ont inom mig. Livet är till för att njutas. Jag har haft ätstörningar men är idag fullt frisk, är 20 år och har utbildat mig till livscoach för att hjälpa ungdomar med psykisk ohälsa. Om du skulle vilja bli nöjdare med dig själv så hjälper jag gärna till. Eller är det något annat mål du vill uppnå? Tveka inte för att höra av dig. Du kan mejla mig på malin@senseworkout.se och besöka min hemsida http://www.senseworkout.se

  Varma hälsningar
  Malin Rosén

 9. Snubblade in på din blogg nyss. Har bara läst det här inlägget, men oj vad jag blev glad av att läsa det. Jag kan känna din glädje i kroppen och fick tårar i ögonen och ett fett leende på läpparna! Lycka till!! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>